RECEPT ZA SLANI ROLAT: Ukusna kombinacija pršute i sira

Jovana Vasić

20. 01. 2025. u 07:00

Rolat sa pršutom i sirom pravi se od gotovog testa za picu i idealan je za slave.

РЕЦЕПТ ЗА СЛАНИ РОЛАТ: Укусна комбинација пршуте и сира

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 230 g belog sira, naseckanog
  • 2 kašike sitno rendanog kačkavalja
  • 1 gotovo testo za picu
  • 230 g pršute, tanko nasečene
  • 470 g bebi spanaća
  • 3 pečene crvene paprike, iseckane
  • 3 kašike ulja
  • 1 kašičica belog luka, sitno naseckanog
  • 1/2 kašičice tucane paprike
  • 60 g brašna

Priprema:

Za ovaj rolat prvo ostavite testo na sobnoj temperaturi upakovano, otprilike 2 sata. Izvadite testo iz kese i stavite na pobrašnjenu površinu. Pustite da odstoji 5 minuta. Razvucite ga u dugačak pravougaonik. Zagrejte rernu na 176 stepeni Celzijusa.

Pomešajte zajedno 2 kašike ulja i 1 kašičicu sitno seckanog belog luka. Ostavite na stranu. U sredini testa ređajte sloj od polovine sira, pršute, listova bebi spanaća i pečene crvene paprike. Prelijte mešavinom maslinovog ulja i belog luka. Pospite sa 1 kašikom rendanog kačkavalja i polovinom tucane paprike.

Ponovite sa drugom polovinom sastojaka. Zarolajte testo i podvucite krajeve. Premažite uljem i pospite kačkavaljem. Pleh obložite papirom za pečenje, prebacite rolat i pecite 45 minuta ili dok ne porumeni. Ostavite da odstoji 10-15 minuta, pa isecite na kriške i servirajte.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO JE MARKO KOJI JE POGINUO KOD ZRENJANINA: Potresne reči komšinice - To će biti velika sahrana, njegove svi znaju i vole...