RECEPT ZA SLANI ROLAT: Ukusna kombinacija pršute i sira
Rolat sa pršutom i sirom pravi se od gotovog testa za picu i idealan je za slave.
Sastojci:
- 230 g belog sira, naseckanog
- 2 kašike sitno rendanog kačkavalja
- 1 gotovo testo za picu
- 230 g pršute, tanko nasečene
- 470 g bebi spanaća
- 3 pečene crvene paprike, iseckane
- 3 kašike ulja
- 1 kašičica belog luka, sitno naseckanog
- 1/2 kašičice tucane paprike
- 60 g brašna
Priprema:
Za ovaj rolat prvo ostavite testo na sobnoj temperaturi upakovano, otprilike 2 sata. Izvadite testo iz kese i stavite na pobrašnjenu površinu. Pustite da odstoji 5 minuta. Razvucite ga u dugačak pravougaonik. Zagrejte rernu na 176 stepeni Celzijusa.
Pomešajte zajedno 2 kašike ulja i 1 kašičicu sitno seckanog belog luka. Ostavite na stranu. U sredini testa ređajte sloj od polovine sira, pršute, listova bebi spanaća i pečene crvene paprike. Prelijte mešavinom maslinovog ulja i belog luka. Pospite sa 1 kašikom rendanog kačkavalja i polovinom tucane paprike.
Ponovite sa drugom polovinom sastojaka. Zarolajte testo i podvucite krajeve. Premažite uljem i pospite kačkavaljem. Pleh obložite papirom za pečenje, prebacite rolat i pecite 45 minuta ili dok ne porumeni. Ostavite da odstoji 10-15 minuta, pa isecite na kriške i servirajte.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ROLAT SA ŠUNKOM: Savršeno predjelo za svaku priliku
02. 01. 2025. u 13:00Novosti online
PITA SA TIKVICAMA I TUNjEVINOM: Jednostavno se pravi, a ukus je fantastičan (VIDEO)
17. 01. 2025. u 07:00Novosti online
DOMAĆI UŠTIPCI: Starinski recept koji garantuje najukusniji doručak
14. 01. 2025. u 07:00Novosti online
NE BACAJTE STARI HLEB: Napravite francuski tost
13. 01. 2025. u 09:00Novosti online
STIGLA PRVA VELIKA PROGNOZA ZA PROLEĆE: Evropski stručnjaci otkrili kakvo nas vreme očekuje u martu, aprilu i maju (MAPA)
STRUČNjACI sa sajta Severe Weather Europe objavili su prvu dugoročnu prognozu za proleće i otkrili kakvo vreme očekuje Evropu u martu, aprilu i maju koristeći dva glavna sezonska modela - ECMWF i UKMO.
20. 01. 2025. u 11:29
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
RADIOAKTIVNA TAJNA U LEDU GRENLANDA: Mreža tunela i nuklearni otpad - potencijalni problem za Trampa (FOTO/VIDEO)
KAKO se planeta zagreva, "Camp Century" - smešten na jednoj od najudaljenijih lokacija na Zemlji, oko 1.500 kilometara severno od Nuka, glavnog grada Grenlanda - postao je predmetom obnovljenog interesovanja i zabrinutosti oko toga koliko će dugo ostati zakopan.
19. 01. 2025. u 10:15
Komentari (0)