BRZO I JEDNOSTAVNO: Najbolji recept za uštipke sa kupusom
UŠTIPCI sa kupusom se brzo prave, dovoljan je samo tiganj i imaćete savršeno jelo.

Foto Jutjub
Sastojci:
- 400 g kupusa
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 2 jajeta
- 400 ml kefira
- 380 g brašna
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1/2 kašičice soli
- ulje
Trik da uštipci ne budu masni!
Brašno koje koristite prosejte i dodajte mu prašak za pecivo i kašičicu soli. Zatim dobro promešajte. Prašak za pecivo u kombinaciji sa brašnom ne upija dodatno ulje.
Recept za uštipke sa kupusom:
Kako biste napravili ove uštipke, isecite kupus na trakice i malo ga iznječite. Zatim isecite luk na kockice. Šargarepu izrendajte na krupno rende. Zagrejte ulje u tiganju i dodajte luk, pa ga pržite dok ne dobije zlatnu boju. Zatim dodajte šargarepu i pržite još 2-3 minuta.

Foto Shutterstock
Dodajte seckani kupus i pržite povrće još 3 minuta na srednjoj vatri, povremeno mešajući. Ubacite biber i sve izmešajte. Poklopite tiganj i dinstajte povrće na laganoj vatri oko 10-15 minuta. Gotovo povrće skinite sa vatre i ostavite da se malo ohladi.
Nakon toga u činiji razbijte dva jajeta. Sipajte 1/2 kašičice soli i sve zajedno umutite žicom. U kefir sipajte pola kašičice sode bikarbone i dobro promešajte.
Sipajte kefir u jaja i sve izmešajte. Dodajte brašno i umutite testo. Nemojte da dodajete brašno odjednom, proverite gustinu testa, ne bi trebalo da bude tečno.
U pripremljeno testo stavite ohlađen dinstani kupus i šargarepu, pa promešajte. Zagrejte ulje u tiganju, pa kašikom stavljajte testo.
Pržite uštipke prvo sa jedne strane dok ne porumene, a zatim ih okrenite na drugu stranu i pržite dok ne budu gotovi. Ostavite ih na papirnom ubrusu da se ocede od viška masnoće. Servirajte i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i ruske uštipke od griza i mladog sira sa suvim grožđem i jabukama.
(Stvar ukusa)
BONUS VIDEO - DR NOVOSTI: Jetra voli kafu | Prof. dr Tamara Milovanović
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

PRSTE DA POLIŽETE: Pilav na turski način, sa suvim voćem i orašastim plodovima
05. 02. 2025. u 13:00

PEČENI KARFIOL S PESTO SOSOM OD RUKOLE I ORAHA: Zdrav ručak po receptu nutricioniste
05. 02. 2025. u 11:00

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)