POGAČICE OD SAMO 4 SASTOJKA: Brze i ukusne, za savršen početak dana

Jovana Vasić

20. 02. 2025. u 07:00

Prave se lako, a nikad ukusnije.

ПОГАЧИЦЕ ОД САМО 4 САСТОЈКА: Брзе и укусне, за савршен почетак дана

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 700 g brašna
  • 4½ kašičice praška za pecivo
  • ¾ kašičice soli
  • 475 g pavlake za kuvanje

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, so i pavlaku, sve dok ne dobijete testo. Izgnječite ga na pobrašnjenoj radnoj površini da postane glatko, pa ga utapkajte u okrugli oblik debljine oko 3 cm. Okruglim sekačem izdvojite pogačice pa poređajte na pleh. Potom skupite ostatke testa, umesite i napravite još pogačica. Premažite površinu pogačica sa malo pavlake, da dobijete zlatnu koricu. Pecite 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Ostavite malo na rešetci da se prohlade pa servirajte. Prijatno!

(trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SUTRA SU VELIKE ZADUŠNICE: Idite na groblje i zapalite sveću, a evo i šta nikako ne smete da uradite