AJVAR PITA: Recept kome ćete se često vraćati
Pita sa ajvarom može biti poslužena i hladna i topla, za doručak ili večeru.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 12 kora
- 15 punih kašika ajvara
- 300 g sira
- 3 jajeta
- 1/2 čaše pavlake
- 300 g šampinjona
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica praška za pecivo
- susam i laneno seme za posipanje
Priprema:
Kore podelite u tri grupe, po četiri kore, za tri rolata. Šampinjone izdinstajte dok ne ispari sok. Pomešajte jaja, sir, pavlaku, prašak za pecivo i so. Jednu koru malo poprskajte uljem, pa na nju stavite drugu koru. Na drugu koru stavite pet punih kašika ajvara, razmažite pa stavite treću koru. Na nju dodajte trećinu fila sa sirom pa stavite četvrtu koru. Na nju stavite trećinu šampinjona i sve umotajte u rolat. Ponovite sve i sa ostatkom kora. Rolate (tri) stavite u podmazan pleh, premažite svaki rolat ostatkom smese od sira i pospite susamom i lanenim semenom. Stavite u zagrejanu rernu i pecite dok ne porumeni.
(trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

NAJUKUSNIJA PITA SA SPANAĆEM: Gotova je za 10 minuta, idealna za doručak, ili večeru (VIDEO)
17. 02. 2025. u 07:00Jovana Vasić

TROUGLASTE PITICE SA MESOM I KROMPIROM: Idealne za doručak i večeru
04. 02. 2025. u 07:00

SLATKA PITA SA BUNDEVOM I JABUKAMA OD GOTOVIH KORA: Poslastica kojoj niko neće moći da odoli
25. 01. 2025. u 15:00Novosti online

ŠOJGU UPOZORAVA: Taj potez bi mogao dovesti do trećeg svetskog rata
SEKRETAR Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu upozorio je da bi uvođenje mirovnjaka na istorijske teritorije Rusije moglo dovesti do trećeg svetskog rata.
24. 04. 2025. u 19:46

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

USTAŠLUK NA DELU I Hrvatski kardinal veliča Tompsona - totalno ludilo u Hrvatskoj
KOLIKO je Hrvatska ogrizla u mržnji prema Srbima govori činjenica da je čak i tamošnji kardinal govorio o koncertu Topsona poznatog po pesmama koje veličaju klanje Srba.
24. 04. 2025. u 17:01
Komentari (0)