RECEPT ZA NAJBOLJU PITU SA PRAZILUKOM: Neizostavni deo posne trpeze
Ova posna pita sa prazilukom na vodi je savršena za dane kada postite i želite da uživate u ukusnom i laganom obroku.

Foto: Instagram/ nefis.sofra
Sastojci:
- Brašno 400 g
- Mlaka voda 200 ml
- So 1 kašičica
- Praziluk 1 kg
- Beli luk 2-3 čena
- Suvi začin (origano, timijan) 1 kašičica
- So po ukusu
- Biber po ukusu
- Mešavina začina (može i povrtna kocka bez ulja) 2 kašike
- Sok od limuna 1
- Svež peršun 1 vezica
Priprema:
U velikoj posudi, pomešajte brašno i so. Dodajte mlaku vodu i umesite testo dok ne postane glatko i elastično. Oblikujte testo u kuglu, pokrijte krpom i ostavite da odstoji 30 minuta.
Praziluk očistite i naseckajte na tanke kolutove. U velikoj tavi, zagrejte malo vode i dodajte praziluk. Kuvajte na srednjoj temperaturi dok praziluk ne omekša (dodajte vodu po potrebi da se praziluk ne zalepi). Dodajte naseckani beli luk, suv začin, so, biber i mešavinu začina (povrtna kocka). Kuvajte još nekoliko minuta dok se svi začini ne sjedine. Na kraju, dodajte sok od limuna i svež peršun i dobro izmešajte.
Testo razvucite na pobrašnjenoj površini u pravougaoni oblik dovoljno veliki da pokrije vaš pleh. Pleh obložite papirom za pečenje i nežno prebacite testo preko papira, tako da krajevi testa vise preko ivica pleha. Rasporedite fil od praziluka ravnomerno po testu. Preklopite viseće delove testa preko fila, formirajući ivice pite
Zagrejte rernu na 200°C (390°F). Stavite pleh sa pitom u zagrejanu rernu i pecite oko 30-35 minuta ili dok testo ne postane hrskavo i zlatno. Izvadite iz rerne i ostavite da se malo ohladi pre nego što sečete na kvadrate ili pravougaonike.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

RECEPT ZA POSNE PRŽENICE: Za super početak dana
03. 01. 2025. u 11:05Novosti online

POSNI MAFINI SA LIMUNOM: Fantastična kombinacija ukusa
18. 12. 2024. u 15:24Novosti online

POSNA CARSKA PITA: Brza priprema i šarenoliki izgled je izdvajaju od svih jela
29. 12. 2024. u 07:00Novosti online

FENOMENALNA POSNA SUVA PITA: Desert za svaku priliku
08. 03. 2025. u 12:30Jovana Vasić

ŠOJGU UPOZORAVA: Taj potez bi mogao dovesti do trećeg svetskog rata
SEKRETAR Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu upozorio je da bi uvođenje mirovnjaka na istorijske teritorije Rusije moglo dovesti do trećeg svetskog rata.
24. 04. 2025. u 19:46

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

TRAMP ZASPAO I ZAHRKAO NA SAHRANI PAPE? U njega je ušao duh "Uspavanog Džoa" ili to baš i nije tako?
"USPAVANI Donald" na delu ili baš i ne?
27. 04. 2025. u 14:11
Komentari (0)