CARSKA PITA: Najjednostavnija, a najukusnija, omiljena na svim trpezama
Carska pita je idealan izbor za jutarnji obrok, jednostavna za pripremu, hranljiva i savršena za sve uzraste. Ovaj brzi recept sa kukuruznim brašnom i bogatstvom sira, šunke i povrća oduševiće celu porodicu!
Foto Jutjub/Printskrin
Sastojci:
- 4 jaja
- 1 čaša jogurta ili kiselog mleka
- 1/2 čaše ulja
- 2 čaše od jogurta kukuruznog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 150 g punomasnog sira
- 150 g kačkavalja
- 150 g šunke
- 4-5 kiselih krastavčića
- 2 crvene kisele paprike
- so po ukusu
Priprema:
Umutite jaja sa mikserom, a zatim dodajte kiselo mleko ili jogurt, kukuruzno brašno, prašak za pecivo, malo soli, sir i ostale sastojke koje ste prethodno sitno iseckali. Sve dobro izmešajte varjačom i sipajte smesu u podmazan pleh. Pečite na 200 stepeni dok ne porumeni. Da biste bili sigurni da je pita pečena, probajte čačkalicom. Ako na čačkalici nema ostataka testa, pita je gotova. Ostavite da se malo prohladi, pa je isecite na kocke i poslužite. Prijatno!
(dnevnik)
Preporučujemo
TRADICIONALNA VRANjANSKA PITA: Samsa sa mileramom od gotovih kora
15. 03. 2025. u 07:00
PITA SA SIROM I ŠUNKOM IZ TIGANjA: Sprema se očas posla, a uživa u svakom zalogaju
14. 03. 2025. u 07:00
FENOMENALNA POSNA SUVA PITA: Desert za svaku priliku
08. 03. 2025. u 12:30Jovana Vasić
PUTIN O ISPORUCI "TOMAHAVKA": Ako Ukrajina napadne oružjem dugog dometa, odgovor će biti zapanjujući
AKO Ukrajina pokrene napade oružjem dugog dometa na Rusiju, odgovor će biti zapanjujući, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.
23. 10. 2025. u 17:59
STIŽE ZIMA KAKVA SE VIĐA JEDNOM U STO GODINA? Meteorolozi odgovorili na spekulacije o "zimi veka"
NEMAČKI portali su preplavljeni informacijama o ekstremnoj zimi, ulicama prekrivenim snegom i ekstremnim vremenskim uslovima koji prete zemlji.
23. 10. 2025. u 17:38
SPAVA PORED VC ŠOLjE BEZ POKLOPCA Haos u zatvoru gde je Sarkozi, viču mu: "Osvetićemo Gadafija!" Poseban tretman za bivšeg predsednika
"SVI zatvorenici prave buku, viču, lupaju po zidovima..."
22. 10. 2025. u 15:32
Komentari (0)