ŠARENE POSNE KIFLICE: Nežne, mirisne i mekane

Milena Tomasevic

20. 11. 2025. u 18:00

Posne šarene kiflice koje mirišu na detinjstvo. Idealne su za posnu trpezu, slave, praznike, ali i svaki dan kada poželite nešto slatko, a lako.

ШАРЕНЕ ПОСНЕ КИФЛИЦЕ: Нежне, мирисне и мекане

FOTO: Novosti


Sastojci:
Za šerbet:
  • 650 gr šećera
  • 500 ml vode
  • 2 vanilin šećera

Braon deo testa:

  • 100 ml piva
  • 100 ml ulja
  • 2 kašike kakao praha
  • 1/2 praška za pecivo
  • 300 gr brašna

Beli deo testa:

  • 100 ml piva
  • 100 ml ulja
  • 1/2 praška za pecivo
  • 300 gr brašna

Priprema:

Prvo skuvajte šećer, vodu i vanilu. Ostavite šerbet da se potpuno ohladi.

Zamesite braon  i belo testo.  Svaki deo testa  podelite na po dva jednaka dela. Razvucite prvo beli, preko njega staviti braon deo, pa zajedno još malo rastanjite. Isecite na 16 trouglova i uvijte kiflice. Po želji ih možete puniti džemom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180°C oko 15 minuta, dok blago ne porumene. Vruće kiflice odmah ubacite u hladan šerbet, kratko ocedite, pa uvaljajte u kokos ili mlevene orahe.

Uživajte!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŽIVOJINOVIĆI SPREMAJU SLAVU: Viktor glavni domaćin - pokazao kako idu pripreme (FOTO)