ZAPEČENE MAKARONE SA SUVIM VRATOM - PREUKUSNA VEČERA: Prave se brzo - smažu se lako
ZAPEČENE makarone sa suvim vratom se tope u ustima!

Foto: Jutjub/Printskrin/Marina's kitchen
Sve sastojke već sigurno imate kod kuće za ovaj brzi ručak ili večeru, u kom će se, realno, obradovati i mladi i stari.
Malo uradite vi, malo rerna.
Sastojci:
- 400 g makarona
- 100 g maslaca
- 4 jajeta
- 2 dl pavlake za kuvanje
- glavica crnog luka
- 200 g suvog vrata
- 5 kašika ulja
- biozačin
- so, biber
Priprema:
1. Makarone skuvajte prema uputstvu i procedite. Luk isecite na kolutove, a suvi vrat na kockice.
2. Belanca odvojte od žumanaca i umutite ih u čvrst sneg.
3. Žumanca i maslac odvojeno umutite da budu penasti. U to dodajte skuvane makarone, iseckan suvi vrat, usitnjen luk i pavlaku za kuvanje, začinite po ukusu i promešajte. Na kraju varjačom umešajte sneg od belanaca.
4. Sipajte u podmazanu vatrostalnu činiju, poravnajte kašikom i pecite na 200 stepeni oko 40 minuta dok jelo ne porumeni.
5. Napomena: Kao zamenu za suvi vrat možete da koristite slaninu ili šunku.
(Stil)
Preporučujemo

HARMONIKA KROMPIR: Najlepša i najukusnija večera od sastojaka koje već imate kod kuće
01. 09. 2023. u 19:55

VEŠTAK OTKRIO JEZIVE DETALjE O DEČAKU UBICI: Evo zašto je Kosta pucao na čuvara škole, nije ga potreslo saznanje koga je sve ubio
ZAKLjUČILI smo da je Kosta bio sposoban da upravlja svojim postupcima u vreme izvršenja zločina i da ta sposobnost nije bila bitno smanjena. Postoji jedna kratkotrajna ometenost, za period u učionici za koji on kaže da nema sećanja, ali on je sve radio po planu. To ukazuje da je on upravljao svojim postupcima.
05. 06. 2025. u 17:05

"OL STAR" SE MENjA IZ KORENA, Nikola Jokić će dobiti priliku da zablista kao nikada! (VIDEO)
NBA liga je donela odluku da iz korena promeni format "ol-star" meča, potvrdio je komesar lige Adam Silver.
04. 06. 2025. u 21:50

"SRAM VAS BILO" Na snimanju "Neretve" izbio skandal sa Brozom
BATU Živojinovića voleli su cela bivša Jugoslavija, čitava Kina pa i sam Josip Broz Tito.
06. 06. 2025. u 13:06
Komentari (0)