ZA LJUBITELJE PAŠTETE: Prepečen hleb sa namazom od graška - Kada probate ovu kombinaciju, nećete moći da odolite
IAKO možda niste ljubitelji graška, kada ga u ovoj kombinaciji ukusa probate, nećete moći da mu odolite.

Foto Shutterstock
Sastojci:
* 260 g graška
* 2 kašike naseckanog peršunovog lista
* 1 kašika naseckanog svežeg vlašca
* 1 manji čenj belog luka
* ½ limuna (izrendana kora i oceđen sok)
* 100 g sira
* pola kašikice vegete
* crni biber
* 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
* 4-8 kriški hleba ( tostirani)
* 4-8 meko kuvanih jaja
Priprema:
Jaja stavite u vrelu posoljenu vodu i kuvajte 5 minuta. Zatim odmah maknite s vatre i stavite u hladnu vodu.
U električnu seckalicu stavite oceđeni grašak, peršun, vlašac, naseckani beli luk, narendanu koricu i kašiku soka od limuna, sir, vegetu, sveže mleveni crni biber i maslinovo ulje. Sastojke usitnite da dobijete namaz.
Na tostirano parče hleba nanesite namaz od graška preko kog stavite meko kuvano jaje. Poslužite odmah posuto sveže mlevenim crnim biberom.
Savet
Konzervu graška prvo malo otvorite da ocedite tečnost, a zatim otvorite do kraja.
(Trpeza)
Preporučujemo

"POJEDOH SE ŽIV, IZLUDE ME TO" Vučić o otvaranju auto-puta do Požege: To su već foliranja i glupiranja, krajnji rok do ponedeljka
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić govorio je iz Čačka o otvaranju auto-puta do Požege.
03. 07. 2025. u 11:49

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi
JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.
01. 07. 2025. u 11:45

NEMA KAMERA, RADARA, NI POLICIJE: U Srbiji uveden NOV NAČIN merenja brzine - kazne stižu na kućnu adresu
SISTEM koji funcioniše potpuno automatski.
03. 07. 2025. u 19:09
Komentari (0)