VEČERA KAO U RESTORANU: Palenta sa pečurkama

Novosti online

23. 02. 2024. u 09:48

UZ ovo jelo imaćete osećaj da ste u skupom restoranu, pa je zato predlog za romantičnu večeru kod kuće.

ВЕЧЕРА КАО У РЕСТОРАНУ: Палента са печуркама

Foto Shutterstock

Sastojci:

* vrganji, 300 g

* šampinjoni, 300 g
* crni luk, 1 glavica
* beli luk, 1 čen
* lovor, 2 lista
* so, po ukusu
* biber, 1 kašičica
* crveno vino,100 ml
* peršun, 1/2 vezice
* timijan, 1/2 kašičice
* puter, 50 g

 ZA PALENTU: 

* palenta, 1 šolja
* voda, 2 šolje
* supa, 2 šolje
* so, po ukusu
* kačkavalj, rendani, 1/2 šolje
* puter, 70 g


Priprema:

- Iseckajte crni i beli luk i dinstajte ga kratko na malo ulja sa lovorovim listom i timijanom. Dodajte pečurke isečene na krupnije komade i mešajte oko 15 minuta, dok ne ispari sok koji pečurke puste. Posolite i obilno pobiberite, pa nalijte vinom. Ostavite da krčka i kada ispari alkohol, sklonite sa vatre i umešajte puter i seckani peršun. Skuvajte palentu i servirajte.

(Super recepti/Žena)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HRVATSKA GLEDA I NE VERUJE: Ovako sada izgleda Hrvat kome je Srbin, saigrač, slomio kosti lica (FOTO)