MESO ĆE BITI SOČNO, MEKANO I PREUKUSNO: Najbolja marinada na svetu
DA biste meso pripremili što lakše i da bi vaša jela bila što ukusnija, važno je pripremiti dobru marinadu i u njemu držati meso 48-72 sata.

Foto Shutterstock
Dok je u marinadi, meso oslobađa svoje unutrašnje sokove koji pritom u najvećoj meri sadrže mirise karakteristične za meso, a istovremeno meso poprima mirise same marinade.
Evo kako ćete pripremiti dobru marinadu za junetinu, piletinu ili divljač.
Sastojci:
* 1/4 l belog vina, Foto Shutterstock
* 1/4 l vinskog sirćeta,
* 2 kašike šećera,
* 10 zrna bibera,
* 50 gr iseckanog celera,
* 100 gr iseckanog peršuna,
* 100 gr iseckane šargarepe,
* veća glavica crvenog luka iseckanog na režnjeve,
* 2 režnja belog luka sitno iseckana,
* 1 l vode
Priprema:
Pomešati vodu, vino i sirće. Dodati iseckano povrće i začine. Kratko prokuvati i ostaviti da se ohladi. Ova količina je dovoljna za 3 kg mesa, pa ukoliko pripremate manje, srazmerno smanjite količinu sastojaka.
(Super Žena/B 92)
Preporučujemo

"NA STOLU SU RATNI PREDLOZI, BRISEL HOĆE RAT!" Orban se hitno javio iz Kopenhagena
MAĐARSKI premijer Viktor Orban naveo je iz Kopenhagena, gde učestvuje na samitu Evropske političke zajednice, da je situacija ozbiljna i da se na stolu nalaze, "otvoreni, ratno orijentisani predlozi".
02. 10. 2025. u 08:59

(MAPE) OVAKO ĆE SE KRETATI NEVREME U SRBIJI: Pogledajte iz časa u čas, stižu sneg i kiša (FOTO)
POGLEDAJTE kako će se ledeni oblak kretati nad Srbijom i koje krajeve kad pogađa nevreme. Danas i sutra oblačno sa kišom i hladno, osim na severozapadu Vojvodine gde će se zadržati suvo vreme, najavio je RHMZ.
02. 10. 2025. u 10:47

VEDRANA OGORČENA: "Pilić je bio hrišćanin! Sramota za Split, samo mrtav Pilić može biti - veliki Pilić"
HRVATSKI teniski as Nikola Pilić preminuo je u 87. godini života u Rijeci, a sahranjen je proteklog vikenda u Opatiji, gradu u kojem je proveo poslednje dane života.
02. 10. 2025. u 07:20
Komentari (0)