RECEPT ZA NEODOLJIVE BELGIJSKE VAFLE: Možete ih spremiti za doručak i tako će zamirisati cela kuća
DOBRO nam je poznat bakin kolač ili galete. Mekana poslastica koja očarava jednostavnošću, a i u Belgiji se može pronaći sličan slatkiš.

Foto: pixabay
Recept za belgijske vafle je ukusan i, verujte, kada ga budete spremili, biće to vaša omiljena poslastica.
Sastojci za belgijske vafle:
500 g brašna Foto: pixabay
2 jajeta
1 kašika praška za pecivo
2 kašike braon šećera
100 ml ulja
2 šolje mleka
1 kašičica ekstrakta vanile
pola kašičice soli
Priprema belgijskih vafli:
U većoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo, šećer i so. U drugoj činiji umutite samo belanca dok se ne formira čvrst sneg, a trećoj činiji umutite žumanca sa uljem, mlekom i ekstraktom vanile.
U činiju sa brašnom i ostalim suvim sastojcima ubacite umućena žumanca i dobro promešajte. Tek kada se sve sjedini, ubacite i umućena belanca i onda špatulom promešajte da ne bi belanca "pala".
Aparat za vafle (odnosno za galete), dobro zagrejte i poprskajte uljem i sipajte po kutlaču na sredinu i poklopite. Pecite vafle nekoliko minuta i izvadite na tacnu.
Preko njih možete posuti neki sirup poput javorovog, umućeni šlag, otopljenu čokoladu ili šećer u prahu.
Prijatno!
(Ona.rs)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

POSNA PITA OD ŠAMPINjONA: Pravi se lako, idealna za bilo koje doba dana
02. 04. 2024. u 07:00

NE BACAJTE OSTATKE HLEBA: Napravite neverovatnu poparu sa paradajz sosom
31. 03. 2024. u 06:45

VRBOVAČKA PERA: Najstarija jugoslovenska pita, od sira i kukuruznog brašna
30. 03. 2024. u 07:00 >> 13:10

DRŽAVA ODREDILA OGROMAN POREZ ZA KUĆU ŽELjKA MITROVIĆA: Evo koliko mora da plaća
DRŽAVA je odredila ogroman porez za kuću Željka Mitrovića.
01. 04. 2025. u 14:12

PROCURIO POVERLjIVI DOKUMENT IZ PENTAGONA: Evropa nek se brani sama u slučaju ruskog napada, druga država je glavna pretnja
SUPROSTAVLjANjE ruskoj agresiji, nekada jedna od ključnih tačaka Nacionalne odbrambene strategije iz 2022. godine tokom administracije Džozefa Bajdena, tri godine kasnije više nije među najvažnijim prioritetima Sjedinjenih Američkih Država.
01. 04. 2025. u 12:17

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)