RECEPT ZA NEODOLJIVE BELGIJSKE VAFLE: Možete ih spremiti za doručak i tako će zamirisati cela kuća
DOBRO nam je poznat bakin kolač ili galete. Mekana poslastica koja očarava jednostavnošću, a i u Belgiji se može pronaći sličan slatkiš.
Recept za belgijske vafle je ukusan i, verujte, kada ga budete spremili, biće to vaša omiljena poslastica.
Sastojci za belgijske vafle:
500 g brašna
2 jajeta
1 kašika praška za pecivo
2 kašike braon šećera
100 ml ulja
2 šolje mleka
1 kašičica ekstrakta vanile
pola kašičice soli
Priprema belgijskih vafli:
U većoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo, šećer i so. U drugoj činiji umutite samo belanca dok se ne formira čvrst sneg, a trećoj činiji umutite žumanca sa uljem, mlekom i ekstraktom vanile.
U činiju sa brašnom i ostalim suvim sastojcima ubacite umućena žumanca i dobro promešajte. Tek kada se sve sjedini, ubacite i umućena belanca i onda špatulom promešajte da ne bi belanca "pala".
Aparat za vafle (odnosno za galete), dobro zagrejte i poprskajte uljem i sipajte po kutlaču na sredinu i poklopite. Pecite vafle nekoliko minuta i izvadite na tacnu.
Preko njih možete posuti neki sirup poput javorovog, umućeni šlag, otopljenu čokoladu ili šećer u prahu.
Prijatno!
(Ona.rs)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
POSNA PITA OD ŠAMPINjONA: Pravi se lako, idealna za bilo koje doba dana
02. 04. 2024. u 07:00
NE BACAJTE OSTATKE HLEBA: Napravite neverovatnu poparu sa paradajz sosom
31. 03. 2024. u 06:45
VRBOVAČKA PERA: Najstarija jugoslovenska pita, od sira i kukuruznog brašna
30. 03. 2024. u 07:00 >> 13:10
TAČNO NA OVOM MESTU BI MOGAO POČETI TREĆI SVETSKI RAT: Putin ga smatra svojom teritorijom, NATO trupe već raspoređene
OVAJ snegom prekriveni granični most između dve srednjovekovne tvrđave u delu Estonije gde se govori ruski, mogao bi biti mesto gde će započeti treći svetski rat, piše Politiko.
26. 12. 2024. u 08:55
POJAVILA SE ŠOK TVRDNjA: "Rusi su oborili avion u Kazahstanu, pogledajte tragove eksplozije na repu letelice"
AVION Azerbejdžan erlajnsa, koji se 25. decembra srušio na putu za Rusiju, možda je oboren ruskom raketom zemlja-vazduh, prema izveštajima ruskih medija koji nisu naklonjeni Kremlju i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.
26. 12. 2024. u 07:44
A POSLEDICE? Kina gradi najveću hidroelektranu na svetu - iseliće milione ljudi, "keširaće" neverovatne 35 milijarde dolara
PROIZVODIĆE trostruko više od 88.2 milijarde kWh, koliki je projektovani kapacitet trenutno najveće hidroelektrane na svetu - "Tri klanca" u centralnoj Kini.
26. 12. 2024. u 14:37
Komentari (0)