SLADOLED OD JAGODE NA ŠTAPIĆU: Potrebna su samo 4 sastojka, a deca će ga obožavati
U toplim danima, možete da se osvežite kupovnim sladoledom, ili da izaberete bolju varijantu i da sami napravite domaći sladoled. Brzo se pravi, zdraviji je, a što je najbolje od svega ima pun ukus voća, a možete da koristite bilo koje drugo voće po želji.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 150 g jagoda
- 10 g šećera u prahu
- 50 ml vode
- 50 ml slatke pavlake
Priprema:
U činiju dodajte jagode, šećer u prahu i vodu, pa sve izmiksajte da dobijete kašu. Mešajte dok se sve dobro ne sjedini. U kalupe za sladoled sipajte smesu do polovine kalupa. Zamrznite na neka 2 sata. Za to vreme umutite slatku pavlaku da dobijete gust šlag. Kada se sladoled zaledio uz pomoć šprica ili kašičice dopunite kalupe do kraja pavlakom. U svaki zabodite po štapić, pa vratite u zamrzivač na 3 sata. Nakon toga pažljivo izvucite sladoled iz kalupa i spreman je za jelo.
(Stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

"KOLAČ MILIONERA": Poslastica od karamele i čokolade koja će vas raspametiti
02. 04. 2024. u 15:00

POSNE ŽERBO KUGLICE: Prave se od tri sastojka, spremne za 10 minuta
28. 03. 2024. u 12:18

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)