SLADOLED OD JAGODE NA ŠTAPIĆU: Potrebna su samo 4 sastojka, a deca će ga obožavati
U toplim danima, možete da se osvežite kupovnim sladoledom, ili da izaberete bolju varijantu i da sami napravite domaći sladoled. Brzo se pravi, zdraviji je, a što je najbolje od svega ima pun ukus voća, a možete da koristite bilo koje drugo voće po želji.
Sastojci:
- 150 g jagoda
- 10 g šećera u prahu
- 50 ml vode
- 50 ml slatke pavlake
Priprema:
U činiju dodajte jagode, šećer u prahu i vodu, pa sve izmiksajte da dobijete kašu. Mešajte dok se sve dobro ne sjedini. U kalupe za sladoled sipajte smesu do polovine kalupa. Zamrznite na neka 2 sata. Za to vreme umutite slatku pavlaku da dobijete gust šlag. Kada se sladoled zaledio uz pomoć šprica ili kašičice dopunite kalupe do kraja pavlakom. U svaki zabodite po štapić, pa vratite u zamrzivač na 3 sata. Nakon toga pažljivo izvucite sladoled iz kalupa i spreman je za jelo.
(Stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
"KOLAČ MILIONERA": Poslastica od karamele i čokolade koja će vas raspametiti
02. 04. 2024. u 15:00
POSNE ŽERBO KUGLICE: Prave se od tri sastojka, spremne za 10 minuta
28. 03. 2024. u 12:18
ĐOKOVIĆ OTKRIO: Otrovali su me u Australiji, imao sam visok nivo teških metala u krvi
NAJBOLjI srpski teniser Novak Đoković otkrio je da je pre tri godine kada je deportovan iz Australije otrovan hranom u imigracionom hotelu, gde je bio smešten.
09. 01. 2025. u 21:40
AMERIKANCI OBJAVILI MAPE SA RATIŠTA: Rusija nastavlja prodor dublje u Ukrajinu, vraća teritoriju u Kurskoj oblasti (FOTO)
RUSIJA nastavlja da prodire dublje u Ukrajinu i vraća sopstvenu teritoriju u Kurskoj oblasti, pokazuju najnovije mape sa ukrajinskog ratiša koje je objavio Institut za proučavanje rata (ISW).
09. 01. 2025. u 20:45
TITOV SIN SE TUŽI SA HRVATSKOM: OZNA ga naterala da potpiše da se odriče nasledstva
IMANjE Josipa Broza Tita u Samoboru u Hrvatskoj, udaljeno samo kilometar od centra grada, nekada je bila jedna od njegovih privatnih rezidencija.
12. 01. 2025. u 20:00
Komentari (0)