KAKO SE PRAVI SLATKO OD JAGODA: Uz jedan trik sastojak, priprema je duplo brža

Новости онлине

11. 04. 2024. u 19:00

NEKADA niste mogli da uđete u domaćinsku kuću, a da vas pored kafe ne sačeka slatko od neke vrste voća.

КАКО СЕ ПРАВИ СЛАТКО ОД ЈАГОДА: Уз један трик састојак, припрема је дупло бржа

Foto: Shutterstock

Mi vam predlažemo da iskoristite jagode koje već imaju da se kupe i da napravite domaće slatko od mirisnih i svežih plodova.

Donosimo vam malo drugačiji recept od onog na koji ste navikli.

U šerpu dodajte i skrob koji će ga brže zgusnuti, pa će priprema kraće trajati.

Sastojci:

  • 1 kg jagoda 
  • 1/2 limuna 
  • 1/2 šolje šećera
  • 2 kašike kukuruznog skroba
  • 2 kašike hladne vode
  • prstohvat soli 

Priprema:

Jagode isecite na željenu veličinu, a zatim ih sipajte u šerpu. Dodajte sok od limuna, šećer i so. Promešajte, pa kuvajte dok ne krene da ključa. Nakon toga smanjite temperaturu i dodajte kukuruzni skrob koji ste pomešali sa vodom (tako da nema grudvica) i nastavite da krčkate još nekih 7 minuta. Sipajte u sterilisane tegle i ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi pre nego što ih stavite u frižider. 

(Stvarukusa/mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MOGLO BI UMRETI 4.500 LJUDI Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.

01. 07. 2025. u 11:45

Komentari (0)

VEČERI TEATRA U SRCU GRADA: Završen prvi MozzART pozorišni festival