UŽIVANJE ZA SVA ČULA: Zlatiborski okrug se diči čuvenom komplet-lepinjom, a evo kako da je napravite

Новости онлине

14. 04. 2024. u 09:00

RECEPT za zlatiborsku komplet lepinju je veoma jednostavan, a sigurno ćete sve oduševiti.

УЖИВАЊЕ ЗА СВА ЧУЛА: Златиборски округ се дичи чувеном комплет-лепињом, а ево како да је направите

Foto: Shutterstock

 Recept koji smo vam pripremili je za jednu osobu, tačnije jednu lepinju.

Sastojci:

  • lepinja (jedan komad po osobi)
  • 50 g kajmaka
  • 1 jaje
  • pretop

Priprema:

Lepinju isecite horizontalno, tako da dobijete gornji deo koji izgleda poput poklopca.

U dno lepinje stavite kajmak i jaje i pomešajte ih u samoj lepinji.

Zagrejte rernu na 200 stepeni i u zagrejanu rernu ubacite samo punjeno dno lepinje, bez poklopca. Pecite je nekoliko minuta, tačnije, dok se jaje ne zapeče.

Zatim izvadite lepinju iz rerne i prelijte jaje i kajmak pretopom. Pretop možete nabaviti u svakoj pečenjari, jer je to mast koja ostaje, tačnije sliva se, nakon pečenja svinje.

Kada prelijete po želji, preklopite lepinju i blago pritisnite da i poklopac malo upije pretopa.

Tako zaklopljenu je vratite u rernu da se dopeče ili dogreje do dva minuta.

Ukoliko želite, možete preko jaja i kajmaka dodati i sušene pršute, koja će dodati do vašoj lepinji.

(Ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKADA NEĆEMO SAZNATI PRAVU ISTINU: Sabalenka progovorila o dopingu