DOMAĆE ČOKOLADNE BANANICE: Kremaste i mekane, a tope se u ustima
Slatke i neodoljive, otopićete se od miline.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 200 ml vode
- 750 g šećera
- dve kesice želatina
- pola bočice ekstrakta od banane
- 100 g čokolade
Priprema:
Na šporetu u šerpici kuvajte šećer i vodu dok ne počne da peni, pa prohladite. Želatin razmutite u malo vode pa dodajte u šerpicu, na tihu vatru, pa mešajte 5 minuta. Sklonite sa vatre i mikserom mutite 5 minuta, dodajte ekstrakt banane pa mutite još malo. Smesu izlijte u kalup obložen uljem pa prelijte rastopljenom čokoladom. Stavite u frižider da se ohladi i stegne.
Preporučujemo

BRZA TORTA NAPOLITANKA: Sprema se za tili čas, jednostavna i ukusna
10. 04. 2024. u 07:00

LEDENA ŠTRAUS TORTA: Idealna poslastica kada želite da se zasladite
09. 04. 2024. u 12:00

"KOLAČ MILIONERA": Poslastica od karamele i čokolade koja će vas raspametiti
02. 04. 2024. u 15:00

"POJEDOH SE ŽIV, IZLUDE ME TO" Vučić o otvaranju auto-puta do Požege: To su već foliranja i glupiranja, krajnji rok do ponedeljka
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić govorio je iz Čačka o otvaranju auto-puta do Požege.
03. 07. 2025. u 11:49

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi
JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.
01. 07. 2025. u 11:45

NEMA KAMERA, RADARA, NI POLICIJE: U Srbiji uveden NOV NAČIN merenja brzine - kazne stižu na kućnu adresu
SISTEM koji funcioniše potpuno automatski.
03. 07. 2025. u 19:09
Komentari (0)