DOMAĆE ČOKOLADNE BANANICE: Kremaste i mekane, a tope se u ustima

Новости онлине

17. 04. 2024. u 14:38

Slatke i neodoljive, otopićete se od miline.

ДОМАЋЕ ЧОКОЛАДНЕ БАНАНИЦЕ: Кремасте и мекане, а топе се у устима

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 200 ml vode
  • 750 g šećera
  • dve kesice želatina
  • pola bočice ekstrakta od banane 
  • 100 g čokolade

Priprema:

Na šporetu u šerpici kuvajte  šećer i vodu dok ne počne da peni, pa prohladite. Želatin razmutite u malo vode pa dodajte u šerpicu, na tihu vatru, pa mešajte 5 minuta. Sklonite sa vatre i mikserom mutite 5 minuta, dodajte ekstrakt banane pa mutite još malo. Smesu izlijte u kalup obložen uljem pa prelijte rastopljenom čokoladom. Stavite u frižider da se ohladi i stegne.                                                        

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MOGLO BI UMRETI 4.500 LJUDI Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.

01. 07. 2025. u 11:45

Komentari (0)

VEČERI TEATRA U SRCU GRADA: Završen prvi MozzART pozorišni festival