RECEPT ZA NAJBOLJI KAKAO KREM ZA TORTE I KOLAČE: Lako se pravi i nisu vam potrebni posebni i skupi sastojci
Važan aspekt za dobar kakao krem je upravo izbor sastojaka. Koristite kvalitetan puter sa visokim procentom masti, jer igra važnu ulogu za teksturu krema. Potrebno je da koristite i kakao prah sa više od 55% kakao mase. Ovo je važno i za ukus, ali i za boju krema.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 3 jajeta srednje veličine
- 150 g šećera
- 30 g gorkog kakao praha
- 250 g putera sa više od 80% masti
- 1 kašičica arome ruma
- Prstohvat soli
Priprema:
Stavite veliki lonac na vatru i sipajte vodu u njega. Odozgo stavite manju šerpu, tako da dno ne dodiruje vodu. Ubacite jaja, so i šećer i mešajte dok smesa ne postane homogena. Stavite šerpu sa mešavinom jaja u šerpu sa vodom, ugasite vatru. Nastavite da mešate mešavinu jaja metlicom ili lopaticom 7-8 minuta. Smesa će dobiti kremastu teksturu.
Nakon ključanja, isključite vatru i sklonite posudu sa kremom od jaja na rešetku za hlađenje. Na vrh dodajte prosejani kakao prah. Odmah ga ubacite u krem i dobro promešajte. Pustite da se malo stegne, pa dodajte aromu ruma. Dok se krem od jaja sa kakaom hladi, mikserom možete umutiti puter da bude kremast. Ubacite u ohlađeni krem, malo po malo i snažno mešajte mutilicom. Krem ohladite barem pola sata pre korišćenja.
(stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

SLATKI NAMAZ OD LIMUNA I JAJA: Oduševiće vas tekstura namirnica
07. 05. 2024. u 14:54

DINASTIJA TORTA ZA SVAKU PRILIKU: Raskošna, kremasta, preukusna
18. 04. 2024. u 15:00

DRŽAVA ODREDILA OGROMAN POREZ ZA KUĆU ŽELjKA MITROVIĆA: Evo koliko mora da plaća
DRŽAVA je odredila ogroman porez za kuću Željka Mitrovića.
01. 04. 2025. u 14:12

PROCURIO POVERLjIVI DOKUMENT IZ PENTAGONA: Evropa nek se brani sama u slučaju ruskog napada, druga država je glavna pretnja
SUPROSTAVLjANjE ruskoj agresiji, nekada jedna od ključnih tačaka Nacionalne odbrambene strategije iz 2022. godine tokom administracije Džozefa Bajdena, tri godine kasnije više nije među najvažnijim prioritetima Sjedinjenih Američkih Država.
01. 04. 2025. u 12:17

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)