DŽEM OD BOROVNICA I ČOKOLADE: Bez dodatog šećera, namaz kojem nećete moći da odolite

Новости онлине

14. 05. 2024. u 19:00

Možete ga mazati na palačinke, bakin kolač ili hleb, a kombinacija borovnica i čokolade daje ovom džemu jedinstven ukus.

ЏЕМ ОД БОРОВНИЦА И ЧОКОЛАДЕ: Без додатог шећера, намаз којем нећете моћи да одолите

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  •  1 kg svežih domaćih slatkih borovnica
  •  150 g tamne čokolade sa 85% kakaoa
  •  sok od jedne limete ili od pola limuna

Priprema:

1. Borovnice operite i stavite u duboki lonac na srednje jaku vatru. Kad počnu da se zagrevaju, zgnječite ih viljuškom ili gnječilicom za krompir.

 2. Iscedite sok iz limete/limuna. Dodajte ga postepeno u lonac s borovnicama. Nemojte preterati da džem ne bi bio kiseo.

3. Kuvajte uz postepeno mešanje sve dok se borovnice ne raspadnu. Nakon toga pustite da se smesa krčka dodatnih 10 minuta, a u zavisnosti od dužine kuvanja, džem će biti gušći ili ređi (bolji je kad je malo ređi, lakše se maže). U skuvanu masu nakon 12-15 minuta dodajte iseckanu tamnu čokoladu. Pomešajte i rasporedite u sterilisane tegle.

4. Kad se ohladi, stavite ga u frižider.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MOGLO BI UMRETI 4.500 LJUDI Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.

01. 07. 2025. u 11:45

Komentari (0)

3 PREPORUČENE KRIPTOVALUTE KOJE TREBA PRATITI U PRVOJ SEDMICI JULA | APT, Solana L2 brzo postaju vodeći