EVO KAKO LAKO I BRZO MOŽETE DA NAPRAVITE KOBASICE KOD KUĆE: Ukusnije i bolje od kupovnih
Prirodne kobasice, bez aditiva i veštačkih boja.
Sastojci:
- 450 g svinjskog mesa
- 450 g junetine
- 100 g slanine
- 1,5 kašičica morske soli
- 1 kašičica celog semena žute gorušice
- 1/2 kašičica bibera
- 1/2 kašičice italijanskog začina
- 1/2 šolje hladne vode
- 1 svinjsko crevo
Priprema:
Dobro isperite i ostavite svinjsko crevo da stoji u toploj vodi oko sat vremena. Za to vreme izdvojite jednu četvrtinu i svinjskog i junećeg mesa i iseckajte na sitne kockice. Isto uradite i sa slaninom. Ostatak mesa dobro sameljite i pomešajte.
U veliku vanglu prespite i seckano i mleveno meso, dodajte slaninu i sve začine, prelijte ledenom vodom i sve dobro mešajte koji minut.
Uz pomoć mašine za meso i specijalnog nastavka, ili korišćenjem običnog levka sipajte pripremljeno meso u svinjsko crevo, a potom ga na mesta zavrnite u prepoznatljiv oblik kobasice.
Pripremite pleh za pečenje i obložite ga papirom za pečenje.
Svaku kobasicu izbockajte na par mesta, i položite na pleh.
Ubacite u zagrejanu rernu i pecite oko jedan sat na 180 stepeni. Ocedite višak tečnosti, okrenite kobasice i pecite ih još pet minuta.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
DIGNUTI NATO AVIONI POSLE NAPADA NA UKRAJINU: Hitno se oglasio Zelenski, imao poruku za Putina (FOTO/VIDEO)
RUSIJA je pokrenula masovni vazdušni napad na Ukrajinu na božićno jutro po gregorijanskom kalendaru.
25. 12. 2024. u 11:16
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
PLANETI PRETI SCENARIO IZ 1815. Posle događaja na planini koja je promenila svet usledile tragedije: "Pitanje nije da li će, nego KADA!"
„EFEKTI bi mogli biti još gori nego što smo videli 1815."
25. 12. 2024. u 15:54
Komentari (0)