EVO KAKO LAKO I BRZO MOŽETE DA NAPRAVITE KOBASICE KOD KUĆE: Ukusnije i bolje od kupovnih
Prirodne kobasice, bez aditiva i veštačkih boja.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 450 g svinjskog mesa
- 450 g junetine
- 100 g slanine
- 1,5 kašičica morske soli
- 1 kašičica celog semena žute gorušice
- 1/2 kašičica bibera
- 1/2 kašičice italijanskog začina
- 1/2 šolje hladne vode
- 1 svinjsko crevo
Priprema:
Dobro isperite i ostavite svinjsko crevo da stoji u toploj vodi oko sat vremena. Za to vreme izdvojite jednu četvrtinu i svinjskog i junećeg mesa i iseckajte na sitne kockice. Isto uradite i sa slaninom. Ostatak mesa dobro sameljite i pomešajte.
U veliku vanglu prespite i seckano i mleveno meso, dodajte slaninu i sve začine, prelijte ledenom vodom i sve dobro mešajte koji minut.
Uz pomoć mašine za meso i specijalnog nastavka, ili korišćenjem običnog levka sipajte pripremljeno meso u svinjsko crevo, a potom ga na mesta zavrnite u prepoznatljiv oblik kobasice.
Pripremite pleh za pečenje i obložite ga papirom za pečenje.
Svaku kobasicu izbockajte na par mesta, i položite na pleh.
Ubacite u zagrejanu rernu i pecite oko jedan sat na 180 stepeni. Ocedite višak tečnosti, okrenite kobasice i pecite ih još pet minuta.

UKRAJINA IZDALA UPOZORENjE: Rusi će noćas lansirati raketu koja može da nosi nuklearno oružje
RUSIJA planira „trenažno“ lansiranje interkontinentalne balističke rakete RS-24 „Jars“ u noći između 18. i 19. maja, saopštila je ukrajinska vojna obaveštajna služba (GUR) 18. maja.
18. 05. 2025. u 15:55

INCIDENT U DRUGOM KRUGU IZBORA U RUMUNIJI: Policija izvela predsedničkog kandidata sa biračkog mesta (VIDEO)
RUMUNSKI predsednički kandidat i lider nacionalističke stranke Alijansa za ujedinjenje Rumuna Đorđe Simion i favorit na prošlogodišnjim poništenim izborima, Kalin Đorđesku, policija je izvela sa biračkog mesta u Mogošoaji (predgrađu Bukurešta).
18. 05. 2025. u 09:54

LjUDI, ŠTA SE OVO DESILO? Erdogan uhvatio Makronov srednji prst i - ne pušta! Snimak rukovanja postao hit na društvenim mrežama (VIDEO)
"DIPLOMATSKI" stisak.
19. 05. 2025. u 16:40 >> 16:48
Komentari (0)