JOGURT SA KAJSIJAMA: Preliva se sirupom, a toliko je sočan da ćete tražiti repete
JOGURT sa kajsijama preliven sirupom je osvežavajuća grčka poslastica.

Foto: Shutterstock
Napravite neverovatnu grčku osvežavajuću poslasticu sa kajsijama i jogurtom. Preliva se sirupom, a šafran i cimet učiniće da vaš dom miriše danima.
Sastojci:
- 250 ml hladne vode
- 50 g šećera
- 1 štapić cimeta
- prstohvat šafrana
- 1 kašika meda
- 12 kajsija
- 150 g grčkog jogurta (po čaši)
- 50 g pistaća
Priprema:
Sipajte vodu, šećer, štapić cimeta, šafran i med u šerpu i zagrevajte dok se šećer ne rastopi. Kuvajte još 5 minuta nakon toga i dodajte kajsije kojima ste izvadili košticu i koje ste prepolovili na pola. Kuvajte još 5 minuta, pa sklonite sa šporeta i izvadite štapić cimeta. U čaše sipajte jogurt (po 150 g) i preko stavite tople kajsije (po 3 komada ili više) i prelijte dobijenim sirupom. Pospite seckanim pistaćima.
(stvarukusa/mondo)
Preporučujemo

PORODICE U ŠOKU NAKON ŠTO SU OTVORILE KOVČEGE SA TELIMA: Nove bizarnosti nakon pada aviona u Indiji
SIN žene koja je poginula u padu aviona kompanije Air India izjavio je za Bi-Bi-Si da su u kovčegu s telom njegove majke pronađeni i „drugi ostaci“.
23. 07. 2025. u 16:49

EKSKLUZIVNI SNIMCI HAPŠENjA ŠIPTARSKOG TERORISTE: Ovako je pao bivši pripadnik OVK u Svilajncu, evo za šta se sumnjiči (VIDEO)
ŠIPTARSKI terorista i bivši istaknuti pripadnik terorističke OVK Halili Lulzin, uhapšen je danas u Svilajncu, u zajedničkoj akciji Bezbednosno-informativne agencije, Službe za otkrivanje ratnih zločina UKP MUP-a Republike Srbije, a u saradnji sa Tužilaštvom za ratne zločine.
22. 07. 2025. u 20:54

NAUČNICI U STRAHU - RIZIK OD NESTANKA: Ada Bojana i Bokokotorski zaliv u opasnosti - more nikada nije bilo takvo
NIVO Jadranskog mora će, prema projekcijama, do kraja veka porasti 35 centimetara (cm), što će ugroziti obalska područja, posebno područje Ade Bojane i delove Bokokotorskog zaliva, navodi se u prošlogodišnjem Nacrtu Nacionalnog plana Crne Gore za prilagođavanje na klimatske promene.
25. 07. 2025. u 08:55
Komentari (0)