POHOVANI SLADOLED: Poslastica kojoj je nemoguće odoleti
Pohovani sladoled je desert napravljen od kuglice sladoleda koja je jako zamrznuta, a potom uvaljana u hrskavu smesu ili testo, pre nego što počne da se prži u vrelom ulju.
![ПОХОВАНИ СЛАДОЛЕД: Посластица којој је немогуће одолети ПОХОВАНИ СЛАДОЛЕД: Посластица којој је немогуће одолети](/data/images/2024-07-02/502729_shutterstock-pohovani-sladoled_fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 kg sladoleda od vanile
- 250 g zdrobljenih kukuruznih pahuljica
- 130 g kokosovih pahuljica
- 4 kašičice cimeta
- 3 velika belanca
- 2 kašike šećera
- Ulje za prženje
- Čokoladni sirup ili med za prelivanje
Priprema:
Stavite šest kugli sladoleda na pleh za pečenje. Zamrznite ih minimum na 2 sata. U plitkoj posudi pomešajte kukuruzne pahuljice, kokos i cimet. Zamrznute kuglice sladoleda uvaljajte u mešavinu mrvica. Vratite ih na pleh za pečenje i ponovo zamrznite na najmanje 30 minuta. Sačuvajte preostalu mešavinu mrvica za sledeće korake.
U srednjoj činiji umutite belanca i šećer dok ne postanu penasti. Umočite premazane kuglice sladoleda u mešavinu jaja, pa ponovo dobro uvaljajte u mešavinu mrvica. Ponovo zamrznite na sat vremena. U međuvremenu, ohladite tanjir u frižideru. Kada ste spremni za prženje, zagrejte ulje u šerpi. Postavite ohlađeni tanjir pored tiganja. Izvadite jednu po jednu kuglicu sladoleda iz zamrzivača. Brzo umočite u vrelo ulje, dok površina ne postane hrskava i braon, 8 do 10 sekundi. Izvadite iz vrelog ulja šupljikavom kašikom i stavite na ohlađeni tanjir. Ponovite sa preostalim kuglicama sladoleda. Servirajte odmah uz malo preliva po želji.
(stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
![POTREBNA SU SAMO TRI SASTOJKA: Posni sladoled sa makom, za sve koji poste na vodi POTREBNA SU SAMO TRI SASTOJKA: Posni sladoled sa makom, za sve koji poste na vodi](/data/images/2024-06-11/495385_shutterstock-683169820_t.jpg?time=1718177030)
POTREBNA SU SAMO TRI SASTOJKA: Posni sladoled sa makom, za sve koji poste na vodi
12. 06. 2024. u 09:00
![BANANA SPLIT: Osvežavajući desert pravi se za minut, pojede za tren! BANANA SPLIT: Osvežavajući desert pravi se za minut, pojede za tren!](/data/images/2024-05-31/490848_shutterstock-banana-split_t.jpg?time=1717199463)
BANANA SPLIT: Osvežavajući desert pravi se za minut, pojede za tren!
02. 06. 2024. u 15:00
![POHOVANE BANANE: Najbolji recept za poslasticu očaravajućeg ukusa POHOVANE BANANE: Najbolji recept za poslasticu očaravajućeg ukusa](/data/images/2024-06-26/500789_shutterstock-pohovane-banane_t.jpg?time=1719410609)
POHOVANE BANANE: Najbolji recept za poslasticu očaravajućeg ukusa
26. 06. 2024. u 19:00
![RAT RUSIJE I AMERIKE VODIO BI SE NA TERITORIJI EVROPE: Mračno upozorenje poznatog novinara - Ona nakon toga ne bi postojala RAT RUSIJE I AMERIKE VODIO BI SE NA TERITORIJI EVROPE: Mračno upozorenje poznatog novinara - Ona nakon toga ne bi postojala](/data/images/2024-07-06/504519_tan2024-07-0606023275-6_kf.jpg?time=1720426630)
RAT RUSIJE I AMERIKE VODIO BI SE NA TERITORIJI EVROPE: Mračno upozorenje poznatog novinara - "Ona nakon toga ne bi postojala"
NOVINAR Aljoša Milenković ocenio je prilikom komentarisanja situacije u Ukrajini da su Rusija i Amerika već u ratu, a da bi se direktan sukob mogao dogoditi na teritoriji Evrope, nakon čega ona ne bi postojala.
08. 07. 2024. u 09:18 >> 09:18
![POSLE PEKINGA, ORBAN POLETEO NA SLEDEĆU DESTINACIJU: Ova zemlja je četvrta stanica mirovne misije mađarskog premijera POSLE PEKINGA, ORBAN POLETEO NA SLEDEĆU DESTINACIJU: Ova zemlja je četvrta stanica mirovne misije mađarskog premijera](/data/images/2024-07-06/504297_viktor-orban-nato_kf.jpg?time=1720426849)
POSLE PEKINGA, ORBAN POLETEO NA SLEDEĆU DESTINACIJU: Ova zemlja je četvrta stanica mirovne misije mađarskog premijera
MAĐARSKA veoma ceni mirovnu inicijativu Kine u vezi sa sukobom u Ukrajini, istakao je mađarski premijer Viktor Orban u razgovoru sa kineskim predsednikom Si Đinpingom tokom svoje nenajavljene posete Pekingu.
08. 07. 2024. u 09:23
![SIN JOJ NESTAO U GRČKOJ, IMAO JE SAMO GODINU: Posle 32 godine, muškarac se javio i rekao: Ja sam vaše dete (VIDEO) SIN JOJ NESTAO U GRČKOJ, IMAO JE SAMO GODINU: Posle 32 godine, muškarac se javio i rekao: Ja sam vaše dete (VIDEO)](/data/images/2024-07-08/504945_ben-nidam-youtube_kf.jpg?time=1720446428)
SIN JOJ NESTAO U GRČKOJ, IMAO JE SAMO GODINU: Posle 32 godine, muškarac se javio i rekao: "Ja sam vaše dete" (VIDEO)
BEN je nestao u Grčkoj pre 32 godine. Tada je imao jednu godinu, a kad se javio čovek koji je rekao da je upravo on to nestalo dete, sve se promenilo.
08. 07. 2024. u 15:47
Komentari (0)