Masline se najčešće služe kao prilog ili dodatak salati, a sada od njih možete da napravite ukusan namaz koji će oduševiti i najveće probirljivce. Potrebno vam je svega nekoliko sastojaka i par minuta za pripremu, a odličan je za predjelo ili doručak. Vodite računa da prilikom pripreme koristite masline koje nisu gorke.
Čorba je jedno od onih jela koje podseća na dom, porodicu i toplinu. Prokelj, šargarepa i mladi krompir daju svežinu i punoću ukusa, a lagano kuvana govedina obezbeđuje sitost i snagu. Ova čorba nije samo obrok, već i pravi zagrljaj u tanjiru.
Jelo koje se lako priprema, a pruža puno ukusa i sitosti. Kombinacija mlevenog mesa, kupusa, pirinča i paradajza čini ovu čorbu idealnom za hladne dane, ali dovoljno laganom da prija u svako doba godine.
Mek, mirisan i sasvim jesenji — ovaj kolač od pečene bundeve sa late kremom i blagom aromom začina idealan je za vikend popodne ili praznični sto. Pravi se od jednostavnih sastojaka , a rezultat je potpuno domaći užitak.
Kada nemate mnogo vremena, a želite da pojedete nešto što će vas zasititi i ujedno hraniti, ova čorba je idealan izbor. Lako se priprema, a svaki zalogaj puca od ukusa i hranljivosti.
Kažu da se dan poznaje po jutru, a doručak je obrok koji može da odredi ton celog dana. Ako tražiš nešto što je i brzo i zdravo, a pritom izgleda kao da je servirano u modernom restoranu, kombinacija kajgane i avokada na integralnom hlebu pravi je izbor. Savršen balans proteina, vlakana i zdravih masti daje energiju, a istovremeno održava sitost.
Komentari (0)