RUM PALAČINKE SA FILOM OD ČOKOLADE I SLATKE PAVLAKE: Kad počneš da jedeš, ne možeš da staneš
Ove fantastične palačinke mogu zameniti bilo koji kolač.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
Za palačinke:
- 400 ml mleka
- 200 g glatkog brašna
- 2 jaja
- 2 kašike ulja
- 1 kašika ruma
- 1 kašičica šećera
- Prstohvat soli
Za fil:
- 150 g čokolade za kuvanje
- 150 ml slatke pavlake
- 3 kašike putera
Priprema:
Palačinke: Umutite jaja mikserom, dodajte mleko i ulje i sjedinite. Dodajte brašno, so i šećer. Umutite da dobijete smesu bez grudvica i ostavite da stoji 20 minuta. U vreo podmazan tiganj sipajte kutlaču smese i rasporedite da pokrije dno. Pecite dok ivice palačinke ne porumene, oko pola minuta. Okrenite i pecite drugu stranu oko 15 sekundi.
Fil: Slatku pavlaku zagrejte na tihoj vatri do ključanja, ali da ne provri. Ne mešajte. Sklonite sa šporeta i dodajte izlomljenu čokoladu. Mešajte dok se ne istopi. Tada dodajte puter i sjedinite. Ohlađenim filom namažite palačinke. Urolajte i poslužite.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

VUČIĆEVA IZJAVA UDARNA VEST U RUSKIM MEDIJIMA: "Dvojica svetskih lidera tajno razgovarali sa Putinom"
NEKI svetski lideri su tajno komunicirali sa Vladimirom Putinom, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu blogeru Mariu Nafalu, prenosi ruska agencija RIA Novosti kao udarnu vest na svom portalu.
02. 04. 2025. u 09:09

UBIJEN PRIPADNIK TZV. KOSOVSKE POLICIJE: Pronađen u teškom stanju u ulazu u svoju zgradu, preminuo u bolnici
PRIPADNIK takozvane kosovske policije ubijen je sinoć u Kačaniku, objavio je Reporteri.
02. 04. 2025. u 08:35

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)