NAMAZ OD TIKVICA: Recept za namaz koji ćete obožavati
Sezonske namirnice organizam posebno voli, a tikvice su jedna od njih. Idealne su u svakom obroku, a namaz od tikvica doručak je koji defnitivno treba da probate. Recept je lak, a ukus nenadmašan.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 3 tikvice
- 100 g mladog sira (ili biljnog ako postite)
- 2 mlada luka
- 2 čena belog luka
- maslinovo ulje
- suvi biljni začin
Priprema:
Tikvice oljuštite, sitno ih iseckajte i izdinstajte na maslinovom ulju i začinite suvim biljnim začinom.
Iseckajte mladi luk i beli luk, a sir isitnite ili izrendajte, zavisi za koji se odlučite. Sve umutite mikserom, po potrebi još posolite i promešajte.
Smestite u staklenu posudu i čuvajte u frižideru.
Mažite na kriške svežeg hleba ili na tost, kako volite.
(ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

DOMAĆA PAŠTETA OD MASLINA: Delikatesan namaz postaće vaša omiljena mazalica
24. 07. 2024. u 12:44

NAPRAVITE DOMAĆI KREM SIR: Potrebna su vam četiri jednostavna sastojka
23. 07. 2024. u 15:00

SOČAN NAMAZ OD LOSOSA: Aromatičan i preukusan, a idealan za dane posta
03. 07. 2024. u 10:00

RECEPT ZA DžEM OD MASLAČKA: Ukusan i super namaz i za palačinke
30. 05. 2024. u 13:00

DRŽAVA ODREDILA OGROMAN POREZ ZA KUĆU ŽELjKA MITROVIĆA: Evo koliko mora da plaća
DRŽAVA je odredila ogroman porez za kuću Željka Mitrovića.
01. 04. 2025. u 14:12

PROCURIO POVERLjIVI DOKUMENT IZ PENTAGONA: Evropa nek se brani sama u slučaju ruskog napada, druga država je glavna pretnja
SUPROSTAVLjANjE ruskoj agresiji, nekada jedna od ključnih tačaka Nacionalne odbrambene strategije iz 2022. godine tokom administracije Džozefa Bajdena, tri godine kasnije više nije među najvažnijim prioritetima Sjedinjenih Američkih Država.
01. 04. 2025. u 12:17

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)