DOMAĆI SOK OD MALINE: Bez šećera i dugog kuvanja, krcat je vitaminima i odličan za dijabetičare
Domaći sok od maline bez šećera pravo je osveženje za tople dane, a izuzetno je zdrav.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 3 kg malina
- 3 limuna
- 2 l vode
Priprema:
Ako biste želeli da pripremite najlepši sok od malina, onda je najbolje da pronađete baš zrele maline koje morate da pre pripreme dobro operete i da očistite od trulih i zelenih delova. Nakon toga ih stavite u jednu dublju posudu i dobro izgnječite kako bi one pustile sok. Limun dobro operite, isecite na kolutove i dodajte u posudu sa malinama. Zatim u sve to dodajte vodu i kuvajte na tihoj vatri dok ne provri. Nakon toga sklonite sa ringle i ostavite da se ohladi, pa ga procedite kroz gazu. Nakon toga sipajte sok u flaše, a potom ih zatvorite i ređajte u jednu posudu. Nalijte vodom do vrha flaša i ostavite da provri i kuvajte još jedno 10 minuta. Zatim flaše izvadite iz vode i čuvajte ih na hladnom mestu. Ukoliko ipak želite malo slađi ukus soka, možete dodati malo meda u čašu pre konzumiranja.
(Stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

KAŠASTI SOK OD LUBENICE I JABUKE: Recept za osvežavajući napitak, odličan za telo
15. 08. 2024. u 18:38

OVAKO SE PRAVI SOK OD SMOKVINOG LISTA: Recept koji morate isprobati
12. 08. 2024. u 15:00

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)