SOS OD PUTERA I BELOG VINA: Francuski umak koji će ulepšati svako jelo, a pravi se za 15 minuta

Novosti online

19. 10. 2024. u 07:00

Francuski sos od putera je idealan ako je na meniju riba ili meso. Pravi se od 5 sastojaka i nije potrebno više od pola sata.

СОС ОД ПУТЕРА И БЕЛОГ ВИНА: Француски умак који ће улепшати свако јело, а прави се за 15 минута

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1/2 šolje belog vina
  • 2 kašike limunovog soka
  • 2 kašičice crnog luka
  • 2 kašike pavlake za kuvanje 
  • 120 g neslanog putera 

Priprema:
U tiganj sipajte belo vino, limunv sok, sitno seckan crni luk i pavlaku za kuvanje. Kuvajte na srednjoj temperaturi dok ne krene da vri, pa je smanjite i kuvajte dok tečnost malo ne ispari. Postepeno dodajte sekcan puter i mešajte dok se ne istopi. Kuvajte dok se sos ne zgusne, uz povremeno mešanje. Malo pobiberite i na kraju umak pospite seckanim vlašcem, ako želite. 

(stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BILI SU IMUĆNI, PA OSTALI BEZ SVEGA: Ko su roditelji Jelene Đoković?