OVAKO SE PRAVI MEDOVAČA: Povoljno deluje na cirkulaciju, protiv bakterija i virusa i poboljšava apetit, te je idealan aperitiv

Новости онлине

26. 11. 2024. u 13:50

Medovača je poput likera, gusta i aromatična, a uz par sastojaka možete i sami da je napravite.

ОВАКО СЕ ПРАВИ МЕДОВАЧА: Повољно делује на циркулацију, против бактерија и вируса и побољшава апетит, те је идеалан аперитив

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 0,5 l aromatičnog meda
  • 0,8 l šljivovice
  • 0,1 l destilovane vode
  • 0,1 l suvog belog vina
  • korica 1 limuna
  • prstohvat korijandera

Priprema:

Kako biste napravili ovu rakiju, med sipajte u veći lonac i zagrejte ga uz umereno mešanje, da postane tečan. Kada je med dovoljno tečan dodajte šljivovicu, destilovanu vodu, belo vino, rendanu limunovu koricu i korijander, uz stalno mešanje.

Smesu sipajte u flaše koje mogu da se zatvore. Ostavite da stoji dva meseca, a nakon toga smesa se filtrira i rakija sipa u čiste flaše. Što duže stoji, to je ukusnija.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

USKORO PADA KLJUČNI GRAD, RUSI NADIRU SA SEVERA, ISTOKA I JUGA: Detaljna analiza ukrajinskih stručnjaka o stanju na frontu