RECEPT ZA NAJLEPŠE PRAZNIČNE KEKSIĆE: Ukusniji su od kupovnih, a pripremaju se brzo i lako
Njihova savršena tekstura, miris vanile i maslaca, kao i mogućnost ukrašavanja po želji, oduševiće i vas i vaše goste.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 250 g maslaca (sobne temperature)
- 150 g šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- 2 žumanceta
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 350 g glatkog brašna
- Prstohvat soli
- Po želji: čokoladna glazura, šećerni preliv, šareni posipi ili mleveni orašasti plodovi za dekoraciju
Priprema:
U velikoj posudi umutite maslac, šećer u prahu i vanilin šećer dok ne dobijete kremastu teksturu. Dodajte žumanca i ekstrakt vanile, pa sve dobro sjedinite. Postepeno dodajte brašno i prstohvat soli, mešajući dok se ne formira glatko testo.
Testo uvijte u providnu foliju i ostavite u frižider na 30 minuta da se stegne. Nakon toga, razvaljajte testo na pobrašnjenoj površini na debljinu od 5 mm i modlama oblikujte keksiće po želji.
Keksiće poređajte na pleh obložen papirom za pečenje, ostavljajući malo razmaka između njih. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C oko 10-12 minuta, ili dok ivice ne dobiju blago zlatnu boju.
Kada se keksići potpuno ohlade, ukrasite ih čokoladnom glazurom, posipima ili ih ostavite u jednostavnom, klasičnom obliku.
(glossy)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

NES ROLAT: Sočna poslastica i savršena kombinacija kafe i čokolade
02. 11. 2024. u 07:00

STARINSKA POSLASTICA KOJU MORATE DA PROBATE: Pohovane jabuke, gotove za 15 minuta
27. 11. 2024. u 17:00

"PUT DO PAKLA JE NjEGOV" Ukrajinci ismevaju smrt pape Franje na društvenim mrežama
POSLANICA Vrhovne rade Ukrajine Marjana Bezugla objavila je na svom Telegram kanalu podrugljive komentare Ukrajinaca povodom smrti pape Franje, zbog njegovog neutralnog stava prema Rusiji.
22. 04. 2025. u 07:59

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)