RECEPT ZA NAJLEPŠE PRAZNIČNE KEKSIĆE: Ukusniji su od kupovnih, a pripremaju se brzo i lako
Njihova savršena tekstura, miris vanile i maslaca, kao i mogućnost ukrašavanja po želji, oduševiće i vas i vaše goste.
Sastojci:
- 250 g maslaca (sobne temperature)
- 150 g šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- 2 žumanceta
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 350 g glatkog brašna
- Prstohvat soli
- Po želji: čokoladna glazura, šećerni preliv, šareni posipi ili mleveni orašasti plodovi za dekoraciju
Priprema:
U velikoj posudi umutite maslac, šećer u prahu i vanilin šećer dok ne dobijete kremastu teksturu. Dodajte žumanca i ekstrakt vanile, pa sve dobro sjedinite. Postepeno dodajte brašno i prstohvat soli, mešajući dok se ne formira glatko testo.
Testo uvijte u providnu foliju i ostavite u frižider na 30 minuta da se stegne. Nakon toga, razvaljajte testo na pobrašnjenoj površini na debljinu od 5 mm i modlama oblikujte keksiće po želji.
Keksiće poređajte na pleh obložen papirom za pečenje, ostavljajući malo razmaka između njih. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C oko 10-12 minuta, ili dok ivice ne dobiju blago zlatnu boju.
Kada se keksići potpuno ohlade, ukrasite ih čokoladnom glazurom, posipima ili ih ostavite u jednostavnom, klasičnom obliku.
(glossy)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NES ROLAT: Sočna poslastica i savršena kombinacija kafe i čokolade
02. 11. 2024. u 07:00
STARINSKA POSLASTICA KOJU MORATE DA PROBATE: Pohovane jabuke, gotove za 15 minuta
27. 11. 2024. u 17:00
ĐOKOVIĆ OTKRIO: Otrovali su me u Australiji, imao sam visok nivo teških metala u krvi
NAJBOLjI srpski teniser Novak Đoković otkrio je da je pre tri godine kada je deportovan iz Australije otrovan hranom u imigracionom hotelu, gde je bio smešten.
09. 01. 2025. u 21:40
AMERIKANCI OBJAVILI MAPE SA RATIŠTA: Rusija nastavlja prodor dublje u Ukrajinu, vraća teritoriju u Kurskoj oblasti (FOTO)
RUSIJA nastavlja da prodire dublje u Ukrajinu i vraća sopstvenu teritoriju u Kurskoj oblasti, pokazuju najnovije mape sa ukrajinskog ratiša koje je objavio Institut za proučavanje rata (ISW).
09. 01. 2025. u 20:45
MILICA O VEZI SA STRUGAROM: "Vodili smo ljubav pet-šest puta za 24 sata"
PEVAČICA Milica Todorović uživa u novoj ljubavi. Kako prenose domaći mediji, već nekoliko meseci je u vezi s biznismenom Mariom, poznatim u gradskim krugovima, koji izbegava javno eksponiranje.
11. 01. 2025. u 15:28
Komentari (0)