SAVRŠENO PREDJELO ZA SVETOG NIKOLU: Posne pihtije od oslića - Obožavaće ih svi za slavskom trpezom
Pihtije su tradicionalno srpsko jelo koje se služi kao deo obroka ili kao predjelo.

Foto Shutterstock
Srbi obožavaju pihtije, a one se tradicionalno jedu i na Bogojavljenje. Uglavnom se služe kao predjelo na slavama, a kako je Sveti Nikola posna slava, naš predlog je da napravite posne pihtije od oslića i povrća.
Sastojci:
- 2 šargarepe
- 3 krompira
- 200 g fileta oslića
- 50 g biljnog želatina
- 1 veza peršuna
- timijan
Priprema:
Šargarepu, krompir i filete skuvajte, pa isecite na sitne kockice. Želatin rastopite u 300 ml hladne vode. Ostavite da naburbi, a onda otopite na pari, pa dodajte u vodu (1 l) koju ste stavili da proključa sa biberom i timijanom. Dobro promešajte. U kalup poređajte povrće i ribu, posolite i pospite seckani peršun. Prelijte skuvanim želatinom i ostavite u frižideru da se stegne.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)