ČUVENI BELGIJSKI VAFLI SA RUMOM: Neodoljiv praznični kolač koji donosi sreću u Novoj godini
Belgijski vafli sa rumom su idealan novogodišnji desert sa kojim ćete da prizovete sreću i slatke trenutke.

Foto: SuperRecepti RS
Sastojci:
- 250 g putera
- 2 srednja jajeta
- 475 g finog šećera
- ⅛ kašičice soli
- 2 kašike ruma
- 500 g brašna
Priprema:
Kako biste napravili ove vafle, rastopite puter u malom loncu na laganoj vatri i ostavite da se ohladi. U većoj činiji umutite jaja sa šećerom, solju i rumom, pa dodajte otopljeni puter i dobro sjedinite. Prosejte brašno i zamesite glatko testo. Prebacite testo u hermetički zatvorenu posudu i ostavite da odstoji preko noći na hladnom mestu (ne u frižideru).
Sledećeg dana izmerite po 20 g testa i oblikujte ih u loptice veličine 2 cm, u zavisnosti od oblika koji želite da postignete. Zagrejte aparat za vafle i pecite svaki vafl (kuglicu) 2-3 minuta, ili dok ne dobiju tamnozlatnu boju. Nema potrebe da podmazujete aparat, jer se testo ne lepi. Kada se ohlade, čuvajte vafle u hermetički zatvorenoj posudi do tri nedelje.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

VUČIĆEVA IZJAVA UDARNA VEST U RUSKIM MEDIJIMA: "Dvojica svetskih lidera tajno razgovarali sa Putinom"
NEKI svetski lideri su tajno komunicirali sa Vladimirom Putinom, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu blogeru Mariu Nafalu, prenosi ruska agencija RIA Novosti kao udarnu vest na svom portalu.
02. 04. 2025. u 09:09

UBIJEN PRIPADNIK TZV. KOSOVSKE POLICIJE: Pronađen u teškom stanju u ulazu u svoju zgradu, preminuo u bolnici
PRIPADNIK takozvane kosovske policije ubijen je sinoć u Kačaniku, objavio je Reporteri.
02. 04. 2025. u 08:35

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)