TRIK ZLATA VREDAN: Odledite meso ili drugu namirnicu za rekordnih 10 minuta

Jovana Vasić

26. 12. 2024. u 15:30

Davno zaboravljeni trik kako da odmrznete meso za samo deset minuta.

ТРИК ЗЛАТА ВРЕДАН: Одледите месо или другу намирницу за рекордних 10 минута

Foto: Shutterstock

Da bi se odmrznulo čak i manje parče mesa, treba da prođe dosta vremena najmanje tri-četiri sata. I mada domaćice često tako zamrznut paket stave u mikrotalasnu, taj postupak se ne preporučuje jer se meso po površini već malo skuva, a iznutra ostane zaleđeno. To se isto dešava kad kesu sa zaleđenim mesom stavimo u vrelu vodu.

Ipak, postoji jedan stari trik koji su često koristile naše bake, a koji će vam pomoći da ubrzate odmrzavanje mesa.

Potrebno vam je samo 10 minuta, i vaše zaleđeno meso će biti spremno za pripremu. Vi samo treba da u toploj vodi, u kojoj možete da držite ruku a da vam nije neprijatno da rastvorite kašiku običnog šećera i u nju stavite komad mesa koji želite da odmrznete. I, to bi bilo to - za desetak minuta vaše meso biće spremno za upotrebu.

(trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRBIJA DOBILA NOVOG SELEKTORA! Terziću ugovor na četiri godine