LAZANJE BOLONJEZE: Lak i jednostavan recept za omiljeni italijanski specijalitet
Odvojte malo vremena i oduševite porodicu ovim fantastičnim jelom.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- kore za lazanje 500 g
- parmezan 80 g
- biber 1 kašičica
- mleveno meso 700 g
- origano 2 kašičice
- bosiljak 2 kašičice
- ulje 140 ml
- ruzmarin 1 grančica
- paradajz pire 50 ml
- sok od paradajza 500 ml
- so po ukusu
Bešamel sos:
- mleko 1 l
- kačkavalj 160 g
- ulje 120 ml
- brašno 200 g
- so po ukusu
Priprema:
Za bešamel sos u šerpicu sipajte ulje i kada se dobro zagreje mešajući dodajite brašno. Pržite nekoliko minuta i lagano sipajte mleko, sve vreme mešajući. Posolite po ukusu i dodajte kačkavalj.
U tiganju zagrejte ulje i dodajte meso, pa ga kratko izdinstajte. Dodajte sok od paradajza i paradajz pire, pa kad prokuva dodajte so i biber, a zatim i ostale začine i ruzmarin. Sos kuvajte još oko deset minuta. Izvadite ruzmarin.
U vatrostalnu posudu sipajte ulje i ređajte testo, bešamel, pa bolonjeze sos. Ponavljajte postupak sve dok ne potrošite sastojke. Pospite parmezanom i pecite na temperaturi od 220 stepeni oko 45 minuta.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

POMFRIT KAO IZ RESTORANA: Evo šta treba da uradite pre prženja
14. 01. 2025. u 11:00Novosti online

SAVRŠEN ZIMSKI RUČAK: Fantastičan ribanac sa slaninom i kobasicama
14. 01. 2025. u 09:00Novosti online

NE BACAJTE STARI HLEB: Napravite francuski tost
13. 01. 2025. u 09:00Novosti online

NAPRAVITE DOMAĆI MASLAC: Recept je vrlo jednostavan, a ukus kupovnog ne može ni da parira ovakvom puteru
10. 01. 2025. u 14:00Novosti online

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)