OVAKVU PICU NISTE PROBALI: Najukusnija karbonara

Mina Izgarević

07. 02. 2025. u 11:00

KARBONARA pica se pravi brzinski i možete da je prilagođavate svom ukusu.

ОВАКВУ ПИЦУ НИСТЕ ПРОБАЛИ: Најукуснија карбонара

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 gotovo testo za picu ili isprobajte originalni italijanski recept za testo za picu
  • 4 kriške debelo isečene slanine na kockice
  • 230 g seckanih šampinjona
  • 2 čena belog luka, vrlo sitno iseckana
  • 360 g mocarela sira
  • 240 g rendanog kačkavalja
  • 3 velika jajeta
  • biber, po ukusju
  • sveže seckani peršun za serviranje

Foto Shutterstock

 

Trik za bolju picu!

Kada koristite sir u pripremi pice, iako ga volite, nemojte da preterate sa dodavanjem, jer će u suprotnom pica da ispadne gnjecava, mekana i vlažna.

Recept za karbonara picu:

Kako biste napravili ovu picu, pripremite testo ukoliko ga sami mesite. Postavite stalak na najviši položaj i zagrejte rernu na 260 stepeni C (ako koristite kamen za picu, prethodno zagrejte i kamen).

Ako se vaša rerna ne zagreva ovako visoko, prethodno zagrejte na najvišu moguću postavku.

Zagrejte tiganj na nižoj temperaturi i ubacite slaninu isečenu na kockice. Pržite dok ne omekša i dok se masnoća se ne istopi, oko 8 minuta.

Prebacite slaninu na ubrus da se ocedi. U tiganju ostavite 2 kašičice masti od prženja slanine, a zatim povećajte toplotu na jaku. Dodajte pečurke i pržite dok ne omekšaju, oko 6 minuta. Skinite sa vatre i ostavite na stranu.

(Stvar ukusa)

BONUS VIDEO - Moramo se boriti protiv kancer epidemije

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REČI KOJE NIKAD NIJE ZABORAVILA: Šta je Bobina majka zahtevala od Brene na dan venčanja?