GURMANSKI UMAK OD BELOG LUKA KOJI ĆE VAS ODUŠEVITI: Ukus koji svakom jelu daje dodatnu aromu
Umak od belog luka po turskom receptu je idealan za gurmane, napravite ga za goste i druženja uz malo tostiranog hleba ili čipsa.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1,5 glavica belog luka
- 50 ml maslinovog ulja
- 1 kašika semena susama
- 4 supene kašike krem sira
- 1 prstohvat peršuna i mirođije, sitno iseckanih
- so
- tucana paprika
Priprema:
Kako biste napravili ovaj umak, očistite beli luk, dodajte susam i maslinovo ulje i pecite u rerni na 180°C dok ne porumeni. Pustite da se mešavina belog luka malo ohladi. U međuvremenu odvojite 1-2 kašike aromatičnog ulja natopljenih belim lukom, iz smese i ostavite za ukras.
Ohlađeni beli luk izgnječite i dobro pomešajte sa krem sirom, seckanim peršunom, solju i tucanom paprikom. Stavite smesu na tanjir za serviranje, pokapajte aromatično ulje od belog luka koje ste odvojili po vrhu i ukrasite tucanom papirkom. Uživajte!
(stvarukusa)
Preporučujemo

SPREMITE SAVRŠEN BURGER SOS: Jedan sastojak potpuno menja ukus
10. 10. 2024. u 08:00

LjUTI NAMAZ OD CVEKLE I MAJONEZA: Pravi gurmanski, može se služiti uz pečenje
20. 12. 2024. u 11:00

"POJEDOH SE ŽIV, IZLUDE ME TO" Vučić o otvaranju auto-puta do Požege: To su već foliranja i glupiranja, krajnji rok do ponedeljka
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić govorio je iz Čačka o otvaranju auto-puta do Požege.
03. 07. 2025. u 11:49

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi
JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.
01. 07. 2025. u 11:45

NEMA KAMERA, RADARA, NI POLICIJE: U Srbiji uveden NOV NAČIN merenja brzine - kazne stižu na kućnu adresu
SISTEM koji funcioniše potpuno automatski.
03. 07. 2025. u 19:09
Komentari (0)