GURMANSKI UMAK OD BELOG LUKA KOJI ĆE VAS ODUŠEVITI: Ukus koji svakom jelu daje dodatnu aromu

Jovana Vasić

16. 02. 2025. u 15:00

Umak od belog luka po turskom receptu je idealan za gurmane, napravite ga za goste i druženja uz malo tostiranog hleba ili čipsa.

ГУРМАНСКИ УМАК ОД БЕЛОГ ЛУКА КОЈИ ЋЕ ВАС ОДУШЕВИТИ: Укус који сваком јелу даје додатну арому

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1,5 glavica belog luka
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 1 kašika semena susama
  • 4 supene kašike krem sira
  • 1 prstohvat peršuna i mirođije, sitno iseckanih
  • so
  • tucana paprika

Priprema:

Kako biste napravili ovaj umak, očistite beli luk, dodajte susam i maslinovo ulje i pecite u rerni na 180°C dok ne porumeni. Pustite da se mešavina belog luka malo ohladi. U međuvremenu odvojite 1-2 kašike aromatičnog ulja natopljenih belim lukom, iz smese i ostavite za ukras.

Ohlađeni beli luk izgnječite i dobro pomešajte sa krem sirom, seckanim peršunom, solju i tucanom paprikom. Stavite smesu na tanjir za serviranje, pokapajte aromatično ulje od belog luka koje ste odvojili po vrhu i ukrasite tucanom papirkom. Uživajte!

(stvarukusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MOGLO BI UMRETI 4.500 LJUDI Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.

01. 07. 2025. u 11:45

Komentari (0)

VEČERI TEATRA U SRCU GRADA: Završen prvi MozzART pozorišni festival