ČOKOLADNI DESERT, BEZ BRAŠNA I ŠEĆERA: Sa samo 5 sastojaka i 10 minuta vremena imaćete zdravu užinu

Jovana Vasić

06. 03. 2025. u 12:00

Ovaj zdravi desert ne samo da se pravi brzo i lako, već je idealna kao užina koja instant diže energiju, a ukusniji je od svake energetske pločice koju možete kupiti u radnji.

ЧОКОЛАДНИ ДЕСЕРТ, БЕЗ БРАШНА И ШЕЋЕРА: Са само 5 састојака и 10 минута времена имаћете здраву ужину

Foto: Printskrin Facebook

Sastojci:

  • 160 gr ovsenih pahuljica
  • 120 gr putera od kikirikija
  • 80 ml javorovog sirupa
  • 1 kašičica istopljenog kokosovog ulja
  • 100 gr crne čokolade

Priprema:

Sve sastojke sjediniti u blenderu i rasporediti u kalupu ili manjem plehu na papiru za pečenje, pa ostaviti da odstoji u frižideru.

Čokoladu otopiti na pari sa 3 kašičice putera od kikirikija i preliti preko ohlađene smese. Preko možete poprskati sa kikirikijem, celim ili iseckanim, a zatim vratiti u frižider da se hladi. Kada se ohladi iseći na štapiće ili kockice. Prijatno!

(still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

U čemu je tajna snažnog imuniteta: Doktor objašnjava na šta nikako ne treba da zaboravimo