DOMAĆI LIKER OD JAGODA: Slatko i mirisno piće koje osvaja neodoljivom aromom
Liker od jagode ima prijatnu i nedoljivu aromu, a za njegovu pripremu je potrebno par sastojaka i malo vremena. Ono što je bitno kod pripreme ovog likera jeste da koristite čvrste baštenske ili šumske jagode koje nisu prezrele ili oštećene. Liker od jagode može svako da napravi, a super je izbor za osveženje, pogotovo kada vam dođu gosti.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 600 g jagoda
- 600 ml vode
- 400 g šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- 600 ml rakije
- 500 ml vode
- 200 g šećera
Priprema:
Tegle sterilišite, a jagode stavite u posudu i prelijte vodom. Ostavite da stoje tako nekih 15-20 minuta, a zatim ih prebacite na peškir i sačekajte da se osuše. Isecite ih, a onda stavite u malo u teglu, pa preko pospite šećer koji ste pomešali sa vanilin šećerom i onda opet jagode, pa šećer i tako dok ne napunite teglu. Tako uradite sve dok imate jagoda, pa u svaku teglu sipajte rakiju i dobro zatvorite. Ostavite na sunčanom mestu dve nedelje, a povremeno uzmite teglu i protresite. U šerpu sipajte šećer i vodu, pa kada krene da ključa sklonite sa šporeta. Procedite smesu iz tegle i pomešajte sa ključalom vodom i sipajte u sterilisane flaše. Ostavite da odstoji najmanje 3 meseca i možete da služite liker.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

LIKER OD KAFE: Pravi se od samo 4 sastojka, ima prelepu aromu, a što duže stoji to je lepši
18. 02. 2025. u 11:00Jovana Vasić

LIKER OD MANDARINE: Osvežavajući aperitiv za sve ljubitelje slatkih pića
12. 11. 2024. u 18:54

VUČIĆ NA PITANjE BI-BI-SI-JA O TRAMPU MLAĐEM: Za nas je važno da prevaziđemo opterećenja iz 1999. godine
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obratio se građanima iz Palate Srbija, a pitanje mu je postavio novinar Bi-Bi-Si-ja o susretu sa Donaldom Trampom Mlađim.
14. 03. 2025. u 19:17

IZ KREMLjA OTKRILI: Pojavljivanje Putina u vojnoj uniformi znači samo jedno
POJAVLjIVANjE ruskog predsednika Vladimira Putina u Kurskoj oblasti u uniformi je signal koji govori o odlučnosti da se u najskorije vreme završi operacija oslobađanja Kurske oblasti, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov novinaru Pavlu Zarubinu za TV „Rusija 1“.
13. 03. 2025. u 15:32

POSVAĐAO SRBE I HRVATE: Mask rekao ODAKLE je Tesla i KOJE je nacionalnosti
PREKO 13.000 lajkova je dobio ovaj post vlasnika "Tesle".
13. 03. 2025. u 21:39
Komentari (0)