DOMAĆI LIKER OD JAGODA: Slatko i mirisno piće koje osvaja neodoljivom aromom

Jovana Vasić

14. 03. 2025. u 16:00

Liker od jagode ima prijatnu i nedoljivu aromu, a za njegovu pripremu je potrebno par sastojaka i malo vremena. Ono što je bitno kod pripreme ovog likera jeste da koristite čvrste baštenske ili šumske jagode koje nisu prezrele ili oštećene. Liker od jagode može svako da napravi, a super je izbor za osveženje, pogotovo kada vam dođu gosti.

ДОМАЋИ ЛИКЕР ОД ЈАГОДА: Слатко и мирисно пиће које осваја неодољивом аромом

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 600 g jagoda 
  • 600 ml vode 
  • 400 g šećera 
  • 2 kesice vanilin šećera 
  • 600 ml rakije  
  • 500 ml vode 
  • 200 g šećera

Priprema:

Tegle sterilišite, a jagode stavite u posudu i prelijte vodom. Ostavite da stoje tako nekih 15-20 minuta, a zatim ih prebacite na peškir i sačekajte da se osuše. Isecite ih, a onda stavite u malo u teglu, pa preko pospite šećer koji ste pomešali sa vanilin šećerom i onda opet jagode, pa šećer i tako dok ne napunite teglu. Tako uradite sve dok imate jagoda, pa u svaku teglu sipajte rakiju i dobro zatvorite. Ostavite na sunčanom mestu dve nedelje, a povremeno uzmite teglu i protresite. U šerpu sipajte šećer i vodu, pa kada krene da ključa sklonite sa šporeta. Procedite smesu iz tegle i pomešajte sa ključalom vodom i sipajte u sterilisane flaše. Ostavite da odstoji najmanje 3 meseca i možete da služite liker.  

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POTRESNO! Otkriveni detalji smrti Radiše Ilića - Majka ga je pred zoru našla kako puši cigaretu, a potom...