POSNE KNEDLE ZA SUPU: Jednostavno se prave, a svima će se dopasti
Ako tražite laganu i jednostavnu zamenu za klasične knedle, ove posne griz knedle bez jaja su odličan izbor! Mekane, nežne i savršeno upijaju ukus supe ili čorbe, a pripremaju se brzo i lako od osnovnih sastojaka.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 100 g griza
- 150 ml vode
- 1 kašika ulja
- ½ kašičice soli
- prstohvat praška za pecivo
Priprema:
U šerpi zagrejati vodu sa solju i uljem dok ne provri. Skloniti sa vatre i postepeno dodavati griz uz stalno mešanje da se ne stvore grudvice. Dodati prstohvat praška za pecivo i dobro promešati. Ostaviti smesu da odstoji 10-15 minuta kako bi griz upio tečnost i smesa se malo stegla.
Kašičicom uzimati deo smese i vlažnim rukama oblikovati knedle. Ako je smesa previše mekana, dodati još malo griza. U šerpu sa ključalim povrtnim bujonom (za supu) pažljivo spuštati knedle. Kuvati na srednjoj vatri oko 10 minuta, dok ne omekšaju i postanu lagane.
(stvarukusa)
Preporučujemo

SUPA SA TORTELINIMA I POVRĆEM: Prava eksplozija ukusa
08. 03. 2025. u 11:00Jovana Vasić

ĆUREĆA SUPA SA KNEDLAMA: Recept za jelo bez kojeg ne može da se zamisli ručak
23. 02. 2025. u 11:00Jovana Vasić

HIPOKRATOVA SUPA: Odlična za imunitet i detoksikaciju
21. 02. 2025. u 11:00Jovana Vasić

PUTIN I ZELENSKI DOLAZE NADOMAK SRBIJE?! Nove informacije o mestu susreta dvojice lidera
VIŠI zvaničnik u administraciji američkog predsednika Donalda Trampa rekao je da bi sastanak ruskog i ukrajinskog predsednika Vladimira Putina i Volodimira Zelenskog mogao da se održi u Mađarskoj, prenosi Rojters.
19. 08. 2025. u 11:18

"SRAM VAS BILO ZA SVE ŠTO RADITE" Vučić sa prezirom odgovorio Žaklini Tatalović na dobacivanja i upadice
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je na upadice i dobacivanja novinarki N1 Žaklini Tatalović.
17. 08. 2025. u 14:28

IZ SVIH UGLOVA: 32 godine mlađa žena našeg glumca se skinula u bikini (FOTO)
MARIJA je objavila čitav niz fotografija. Ona je pozirala u bikiniju i fotografisala se iz svih mogućih uglova.
18. 08. 2025. u 22:13
Komentari (0)