DOMAĆI KREM OD BADEMA: Posni namaz savršenog ukusa koji se pamti, a pravi raj za nepca

Новости онлине

12. 04. 2025. u 16:00

Možete da ga mažete na hleb ili dodate kao prilog omiljenom desertu.

ДОМАЋИ КРЕМ ОД БАДЕМА:  Посни намаз савршеног укуса који се памти, а прави рај за непца

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 4 kašike proprženih mlevenih badema
  • 100 g bele posne čokolade
  • 100 ml biljne slatke pavlake
  • 90 g margarina
  • 1 kašika džema po izboru
  • 1 kašika meda po želji
  • malo narendane pomorandžine kore

Priprema:

Lagano propržite oljuštene bademe. Zatim ih dobro sameljite. U šerpici zagrejte biljnu slatku pavlaku, pa u nju dodajte rendanu posnu belu čokoladu. Dodajte margarin smesi pa mikserom sjedinite. Umešajte bademe pa opet sjedinite. Dodajte po kašiku džema i meda. Preručite krem od badema u teglu i ostavite u frižideru. Prijatno!

(trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE VESTI IZ TURSKE - TADIĆ NAPUŠTA MURINJA: Ali to nije sve...