IDEALAN KAO NAMAZ, ILI KREM: Domaći namaz od pistaća, zaboravićete na kupovni
IDEALAN je bilo kao namaz ili kao krem za deserte.
Foto Profimedia
Domaći namaz od pistaća se pravi bez šećera.
Sastojci:
* 200 g nesoljenih i nepečenih pistaća (više ili manje, po želji)
* prstohvat vanilinog šećera, po želji
Recept za domaći namaz od pistaća:
Kako biste napravili ovaj namaz blendirajte pistaće oko 20 minuta. Postepeno će se pretvoriti u pastu, a zatim u puter. Kada se pretvori u puter, blendirajte još 3-4 minuta. Nakon toga prebacite u teglu.
Zašto je korisno da jedete pistaće?
Pistaći su izvrstan izvor zdravih masti, vlakana, proteina, antioksidanata i imaju brojne hranljive materije, uključujući vitamin B i tiamin. Pomažu probavi i dobrim bakterijama u crevima.
Savet je da ne koristite pečene i slane pistaće, već neslane i nepečene. Namaz možete da čuvate nekoliko nedelja u hermetički zatvorenoj posudi. Po želji dodajte na kraju malo vanilinog šećera ili drugih začina.
Prijatno!
(Stvar Ukusa)
Preporučujemo
MINISTARSTVO SPOLjNIH POSLOVA: Iznenađeni smo komentarima Zaharove na račun Srbije i predsednika Vučića
DRŽAVNA sekretarka u Ministarstvu spoljnih poslova (MSP) Republike Srbije Nevena Jovanović oglasila se na društvenoj mreži "X" povodom komentara portparola Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marije Zaharove na račun Srbije i predsednika Republike Aleksandra Vučića, istakavši da oni kao MSP izražavaju iznenađenje povodom istih.
07. 11. 2025. u 14:04
SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
Hrvat čistio bunar - zbog onog što je pronašao, momentalno ZVAO POLICIJU
POLICIJSKA uprava Požeško-slavonske županije u Hrvatskoj imala je dvostruku intervenciju u subotu, nakon što su građani u dva navrata pronašli veću količinu eksplozivnih sredstava.
09. 11. 2025. u 13:28
Komentari (0)