UKUSAN I BRZ OBROK KOJI SPAJA KREMAST I OSVEŽAVAJUĆ UKUS: Pasta sa tikvicama i slaninom (VIDEO)
TIKVICE, koje uvek donose osvežavajuću notu, savršeno se kombinuju sa hrskavom slaninom i bogatim, kremastim sosom, dok makarone upijaju sve te fantastične ukuse.

Foto Printscreen/Youtube/KAZAN
Pasta sa tikvicama i slaninom je jelo koje ćete praviti stalno kada ga jednom probate.
Ovaj recept je idealan za brzi ručak ili večeru kada želite nešto ukusno i zasitno, ali ne previše teško.
Sastojci:
* 1 tikvica
* maslinovo ulje
* So, biber, suvi beli luk (po ukusu)
* 1 kašika parmezana
* 80 g rikota sira
* 180 g makarona
* 100 g slanine
Priprema:
Tikvicu operite i isecite na tanke kolutove ili polumesece. Slaninu isecite na male komade i pržite na srednje jakoj vatri dok ne postane hrskava.
U loncu sa posoljenom vodom skuvajte makarone prema uputstvu sa pakovanja. Kada su gotove, sačuvajte malo vode od kuvanja (oko 1/4 šolje) i ocedite pastu.
U tiganju sa malo maslinovog ulja propržite tikvice dok ne omekšaju (oko 3-4 minuta). Dodajte prženu slaninu, beli luk, so i biber, i sve dobro promešajte. Dodajte rikotu i parmezan, a zatim polako dodajte sačuvanu vodu od makarona dok ne dobijete kremasti sos. Dodajte kuvane makarone u tiganj, dobro promešajte, i po potrebi dodajte još začina ili parmezan po želji.
Poslužite uz još malo parmezana i sveže mlevenog bibera.
Prijatno!
(Stvar Ukusa)

DANjU SAM MEDICINSKA SESTRA, NOĆU STRIPTIZETA: "Muškarci me se previše plaše, sama sam poslednjih sedam godina" (FOTO)
ŽENA po imenu Hejli Huper otkrila je da joj samopouzdanje „uništava“ ljubavni život jer muškarci smatraju da je „previše zastrašujuća“.
23. 05. 2025. u 18:06

HRVAT POGINUO NA FRONTU U UKRAJINI: Bio oficir francuske vojske, borio se u Lugansku
TONI Herceg, Hrvat iz Bosne i Hercegovine i oficir francuske vojske, poginuo je 6. maja u Luganskoj oblasti u Ukrajini.
23. 05. 2025. u 17:00
Komentari (0)