HAMBURGER ZA VEČERU? Može! Posebno kada je preukusan i - zdrav! (RECEPT)

03. 04. 2023. u 18:00

SUBOTA veče je savršena za opuštanje uz hamburgere, posebno ako su dijetalni

ХАМБУРГЕР ЗА ВЕЧЕРУ? Може! Посебно када је преукусан и - здрав! (РЕЦЕПТ)

Foto: Shutterstock

Izađimo iz stereotipnih načina pripreme hrane, posebno dijetalne hrane i uživajumo u ukusu hamburgera koji se uklapa uz svaki režim ishrane, sve vrste dijeta i različite jelovnike.

Naš predlog za večeras je preukusnu hamburger sa lososom. U jednoj kombinaciji dobijate visok sadržaj proteina, zdrave masti i neverovatan ukusni obrok. Svoju večeru možete pripremiti za najviše 20 do 30 minuta, zavisno koliko ste vešti u kuhinji.

Hamburger - sastojci:

400 grama svežeg lososa isečenog na komade
2 jaja
2 kašičice sojinog sosa sa redukovanim natrijumom
glavica belog luka
malo susama
malo peršuna
2 kriske limuna
pola šoljice maslinovog ulja
par liski zelene salate
integralno pecivo

Hamburger - priprema:

U blender za hranu ubacite losos, jaje, beli luk, soja sos, ulje, peršun dok se sastojci ne sjedine u jednu masu. Od dobijene mase napravite 4 jednake pljeskavice.

Dodajte malo susama na smesu i zalijte limunovim sokom. Stavite pljeskavice da se peku, sa svake strane oko 2 do 3 minuta. Na integralno pecivo stavite liske salate, a zatim dodajte pljeskavicu. Uživajte u čarobnom ukusu.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

PREVARIO JU JE 92 PUTA DOK JE BILA TRUDNA! Evo šta je Nejmaru sada uradila devojka koja mu je rodila dete