IDEJA ZA DANAŠNJI RUČAK: Svi koraci do ukusne riblje čorbe i pasulja (FOTO/VIDEO)
DANAS spremamo riblju čorbu i pasulj

Foto: Bakina kuhinja
Riblja čorba - Sastojci:
1 veća šargarepa
1 veća glavica luka
1 crvena sveža paprika
meso od skuvane glave šarana
1 oljušten svež paradajz ili iz flaše
400 gr soma smrznutog
1 kašičica crvene mlevene paprike
malo belog vina
malo bibera
soli, peršunov list
ulje, lovorov list
Riblja čorba - Priprema:
Šargarepu izrendati, a luk što sitnije iseći kao i koren celera. Sipati malo ulja, pa dinstati. Dodati seckanu papriku, pa ukupno dinstati oko 20 min.

Foto: Bakina kuhinja
Dodati ribu, crvenu papriku malu šoljicu belog vina i dinstati malo, a zatim dodati vodu da ogrezne. Pred kraj dodati oljušten paradajz i kuvati još par minuta. Voditi računa da se riba ne raskuva. Posoliti, pobiberiti i dodati seckan peršun. Ko voli može dodati dva čena belog luka.
Posni pasulj - Sastojci:
400-500 g pasulja krupnog
1 veća glavica crnog luka
1 kašika maslinovog ulja
lovorov list
biber u zrnu i mleven
30 ml ulja
3 čena belog luka
1 ravna kašika brašna
1 kašičica ml. crvene paprike
so
Posni pasulj - Priprema:
400-500 g pasulja tetovca dobro oprati, naliti malo vode, pa ga kuvati pet minuta i ocediti vodu i isprati. Naliti vodu, dodati na krugove isečenu jednu veću šargarepu i veću glavicu luka sitno iseckanu.
Ubaciti veću kašiki maslinovog ulja, malo zrna bibera i par listova lovorovog lista. Kuvati oko sat vremena.

Foto: Bakina kuhinja
U tiganj iseckati tri čena belog luka i kašiku brašna, dodati 30 ml ulja i pržiti da luk dobije krem boju. Dodati jednu kašičicu paprike ml. crvene i sipati u pasulj. Posoliti, pobiberiti i povaditi lovorov list. Po želji može peršunov list.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

HAMBURGER ZA VEČERU? Može! Posebno kada je preukusan i - zdrav! (RECEPT)
03. 04. 2023. u 18:00

SPECIJALITET DANA: Testenina sa mlevenim mesom i ručak je spreman za 10 minuta (FOTO)
30. 03. 2023. u 09:00

ZDRAV I UKUSAN ručak za celu porodicu: Danas pripremamo piletinu sa povrćem
23. 03. 2023. u 17:23

OVO ĆETE VOLETI: Šufnudle sa žalfijom na buteru - prste da poližete! (FOTO)
04. 03. 2023. u 18:00

VELIKA PROMENA U ŠKOLAMA U SRBIJI: Od danas ništa neće biti isto, odnosi se na roditelje
RODITELjI školaraca u Srbiji od danas dobijaju automatska zvučna obaveštenja kada nastavnik u elektronski dnevnik upiše izostanak deteta sa časa ili novu ocenu. Mada su deca godinama nalazila načine da ne kažu roditeljima baš sva dešavanja u školi, to sada više neće biti moguće.
17. 04. 2025. u 11:29

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

OTVOREN HRISTOV GROB Evo šta su našli: "Kolena su mi klecala, nisam to očekivao - vekovima je bio zatvoren" (VIDEO)
"APSOLUTNO sam zadivljen. "
19. 04. 2025. u 08:39
Komentari (0)