SAVRŠEN OBROK ZA LETO: Pečeni patlidžan sa paradajzom, piletinom i sirom
MOŽDA niste ljubitelj plavog paradajza, ali u ovoj sočnoj letnjoj kombinaciji nećete moći da mu odolite.
 
                                                                                    Foto: Jutjub/Printskrin/ Ricette di Casa Mia
Sastojci
- 1 kom (400 g) patlidžana
- malo soli
- malo maslinovog ulja
- 100 g kačkavalja
Nadev od paradajza:
- 1 kom (150-200 g) svežeg paradajza
- 1 kašika sosa od seckanog paradajza (gotov proizvod)
- 1 prstohvat soli
- 2 čena belog luka
- malo bibera mlevenog
- 2 lista svežeg bosiljka (može i suvog)
- malo maslinovog ulja
Nadev od pilećeg belog mesa i patlidžana:
- 150 g pilećeg belog mesa
- 1-2 šnite patlidžana
- 1 kašičica pesto sosa
- malo maslinovog ulja
Priprema:
Patlidžan oprati prepoloviti te izjednačiti polovine tako da se odreže šnita ili 2 da bi se dobile 2 iste polovine koje će te koristiti za nadev od piletine.
 
Staviti peći u zagrejanu rernu na 200 stepeni i peći 30 minuta. Dok se patlidžan peče pripremiti nadev od paradajza i nadev od piletine i patlidžana.
Sveži paradajz staviti u posudu i preliti sa vrelom vodom te pustiti da u toj vodi odstoji 5-10 minuta.
Paradajz oljuštiti i iseći na sitne kockice. Beli luk sitno iseckati. Listove svežeg bosiljka iseckati na rezančiće. Na maslinovom ulju propržiti beli luk. Kada zamirišite dodati iseckani sveži paradajz, 1 kašiku sosa od seckanog paradajza, prstohvat soli, malo bibera i bosiljak i kratko propržiti dok sok ispari.
Pileće belo meso iseći na sitne kockice i naglo propržiti na maslinovom ulju.
Šnite patlidžana oljuštiti i iseći na sitne kockice, malo posoliti te propržiti na malo maslinovog ulja.
Propržen patlidžan dodati proprženoj piletini, dodati kašičicu pesta i promešati. Nakon protoka od 30 minuta posudu sa pečenim patlidžanom izvaditi iz rerne (rernu ne isključivati).
Kašikom pritiskati kockice patlidžana da se dobije udubljenje.
Svaku polovinu premazati sa nadevom od paradajza, pa staviti nadev od piletine i patlidžana i na kraju posuti sa rendanim kačkavaljem. Vratiti u rernu da se zapeče oko 15 minuta.
 
(Recepti.com)
 
                    
                    UKRAJINSKI VOJNICI U KLANICI POKROVSKA: "U gradu je pravi pakao, Rusi doveli sve snage koje mogu"
RUSKA pešadija prodrla je u gradske granice jednog od glavnih strateških ciljeva predsednika Rusije Vladimira Putina, preteći da ga opkoli. Ukrajinske specijalne snage uključile su se u borbe u urbanom području.
29. 10. 2025. u 17:43
 
                    
                    SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
 
                    
                    ODBRUSILA CARINIKU: Gocu na granici nazvali Rašinom mamom
PEVAČICA bez dlake na jeziku govori o odnosu sa suprugom Rašom Novakovićem, uvek se sa šalom osvrćući na razliku u godinama koja je mnogima bila glavna tema na početku njihovog zabavljanja.
31. 10. 2025. u 18:35
 
                     
                     
                     
                     
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Komentari (0)