NAŠ PREDLOG ZA RUČAK: Ćufte u sosu od mirođije
JEDNOSTAVAN ručak koji će voleti svi ukućani!

Foto: Piksabej
Potrebno je:
- 400 g mlevenog mesa
- jedna glavica luka
- jedno jaje
- šolja pirinča
- začini
Sos:
- jedna vezica mirođije
- 6 dcl mleka
- 1 dcl pavlake
- 0,5 dl ulja
- 3 kašike brašna
Potrebno vreme za pripremu jela: 45 – 60min
Zamesiti ćufte i male kuglice skuvati u slanoj vodi – oko 30 minuta. Za to vreme skuvati i pripremiti pire krompir koji može da se služi kao prilog.
Sos od mirođije:
Na ulju kratko popržiti mirođiju uz dodatak malo peršuna. Dodati brašno i popržiti uz stalno mešanje i dodavanje mleka i na kraju soli.
Kad je sos gotov dodati pavlaku i dobro promešati – sos treba biti ređi nego inače jer u njega treba staviti ćuftice.
(Stil)
Preporučujemo

TESTENINA SA GRAŠKOM: Lagan i brz ručak - odlična ideja za svako doba godine
31. 08. 2023. u 15:50

PRAVI LETNjI OBROK: Isprobajte savršen recept za čorbu od tikvica
24. 08. 2023. u 19:00

"POJEDOH SE ŽIV, IZLUDE ME TO" Vučić o otvaranju auto-puta do Požege: To su već foliranja i glupiranja, krajnji rok do ponedeljka
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić govorio je iz Čačka o otvaranju auto-puta do Požege.
03. 07. 2025. u 11:49

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi
JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.
01. 07. 2025. u 11:45

ISPOVEST RADNICE: "Kad biste ovo znali, nikad ne biste kročili na kruzer"
DRUŠTVENIM mrežama kruže viralni snimci u kojima osoba koja se predstavlja kao radnica na kruzeru deli detalje iz života na brodu. U jednom takvom videu podelila je niz fotki u kojima tvrdi da otkriva tajne života na kruzeru i tako šokirala mnoge.
05. 07. 2025. u 11:33
Komentari (0)