RUČAK ZA DANAS: Najbolji i najlakši način punjenja paprika na svetu - bukvalno se "same spremaju"

Новости онлајн

02. 09. 2023. u 07:05

LETNjI ručak bez kojeg se ne može zamisliti prava srpska trpeza su punjene paprike.

РУЧАК ЗА ДАНАС: Најбољи и најлакши начин пуњења паприка на свету - буквално се саме спремају

Foto: Jutjub/Printskrin/ Kuhinja Valentina Mašković

Sastojci:

  • 2kg paprika

Fil:

  • 500gr crnog luka
  • 1 šargarepa i vezica peršuna
  • 200gr pirinča
  • 700gr mlevenog mesa
  • 1 jaje
  • 100ml ulja
  • So, suvi začin, začinska crvena paprika, biber
  • 1kg paradajza

Priprema:

  • Paprike očistite i ostavite sa strane.
  • U dublju činiju izmešajte sitno seckan crni luk, rendanu šargarepu, sitno seckan peršun, opran pirinač, meso, začine i jaja. Sve to dobro izmešajte i ovom smesom napunite paprike.
  • U blenderu sameljite kilo paradajza pa ga jednostavno prelijte preko punjenih paprika.
  • Poklopite i pecite oko sat vremena na 180 stepeni celzijusa.

Uživajte.

(Stil)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MOGLO BI UMRETI 4.500 LJUDI Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.

01. 07. 2025. u 11:45

Komentari (0)

VEČERI TEATRA U SRCU GRADA: Završen prvi MozzART pozorišni festival