RUČAK ZA DANAS: Najbolji i najlakši način punjenja paprika na svetu - bukvalno se "same spremaju"
LETNjI ručak bez kojeg se ne može zamisliti prava srpska trpeza su punjene paprike.

Foto: Jutjub/Printskrin/ Kuhinja Valentina Mašković
Sastojci:
- 2kg paprika
Fil:
- 500gr crnog luka
- 1 šargarepa i vezica peršuna
- 200gr pirinča
- 700gr mlevenog mesa
- 1 jaje
- 100ml ulja
- So, suvi začin, začinska crvena paprika, biber
- 1kg paradajza
Priprema:
- Paprike očistite i ostavite sa strane.
- U dublju činiju izmešajte sitno seckan crni luk, rendanu šargarepu, sitno seckan peršun, opran pirinač, meso, začine i jaja. Sve to dobro izmešajte i ovom smesom napunite paprike.
- U blenderu sameljite kilo paradajza pa ga jednostavno prelijte preko punjenih paprika.
- Poklopite i pecite oko sat vremena na 180 stepeni celzijusa.
Uživajte.
(Stil)

"NA STOLU SU RATNI PREDLOZI, BRISEL HOĆE RAT!" Orban se hitno javio iz Kopenhagena
MAĐARSKI premijer Viktor Orban naveo je iz Kopenhagena, gde učestvuje na samitu Evropske političke zajednice, da je situacija ozbiljna i da se na stolu nalaze, "otvoreni, ratno orijentisani predlozi".
02. 10. 2025. u 08:59

(MAPE) OVAKO ĆE SE KRETATI NEVREME U SRBIJI: Pogledajte iz časa u čas, stižu sneg i kiša (FOTO)
POGLEDAJTE kako će se ledeni oblak kretati nad Srbijom i koje krajeve kad pogađa nevreme. Danas i sutra oblačno sa kišom i hladno, osim na severozapadu Vojvodine gde će se zadržati suvo vreme, najavio je RHMZ.
02. 10. 2025. u 10:47

VEDRANA OGORČENA: "Pilić je bio hrišćanin! Sramota za Split, samo mrtav Pilić može biti - veliki Pilić"
HRVATSKI teniski as Nikola Pilić preminuo je u 87. godini života u Rijeci, a sahranjen je proteklog vikenda u Opatiji, gradu u kojem je proveo poslednje dane života.
02. 10. 2025. u 07:20
Komentari (0)