RUČAK OD PONEDELJKA DO PETKA: Pet starih jela na kašiku koja treba da jedete barem jednom nedeljno
STARA, tradicionalna jela su omiljena većini nas, a osim toga izuzetno su zdrava i prave se lako.
Foto: Free Images Pixabay
Predlog ovonedeljnog jelovnika su tradicionalna jela na kašiku koja greju dušu tokom prvih jesenjih dana:
Foto: Printskrin Jutjub/Kuvajmo lako
PONEDELjAK: Krompir paprikaš
Potrebno je:
1 glavica crnog luka
2 pileća bataka
1 šargarepa
500 grama krompira
1 paprika
1 paradajz
so i biber
suva začinska paprika, veza svežeg peršuna.
Priprema:
Izdinstajte luk, papriku, paradajz i rendanu šargarepu. Dodajte meso i nalijte vodom. Dodajte krompir i začine i kuvajte dok se sve lepo "upihtija". Dodajte svež peršun i sklonite sa ringle.
Foto: Printskrin Jutjub/Stašina kuhinja
UTORAK: Bosanski lonac
Potrebno je:
1 kg mesa
1 kg svežeg kupusa
1/2 kg krompira
250 g razne zeleni
150 g zrelog paradajza
150 g crnog luka
100 g suve slanine
20 g belog luka
5-6 zrna bibera
2 paprike
1 kašičica suve začinske paprike
peršunov i celerov list
so
Priprema:
Prodinstajte luk, šargarepu, paškanat, paradajz i slaninu. Dodajte meso i začine. Zatim posložite krompir i kupus, i nalijte vodom. Kuvajte dobra dva sata dok se sve lepo ne raskuva.
Foto: Printskrin/Jutjub/Moja mala kuhinja
SREDA - Pasulj
Potrebno je:
2 glavice crnog luka
2 šargarepe
2 paškanata
500 grama pasulja
so i biber, začinska crvena paprika.
Priprema:
Posni pasulj napravite tako što ćete na ulju prodinstati rendanu šargarepu i paškanat i crni luk. Dodajte opran pasulj i nalijte sa vodom. Kuvajte oko sat i po, dodajte začine i beli luk i sklonite sa ringle.
Foto: Printskrin/Jelajelena Petrovic
ČETVRTAK - Boranija
Potrebno je:
1 galvica crnog luka
1 pakovanje zeleni za supu
500 grama mlade boranije
350 grama piletine
100 slaninice
Priprema:
Boraniju očistite i otkuvajte. U dubljoj šerpi prodinstajte luk i zelen, a onda dodajte meso i dinstajte. Dodajte boraniju i nalijte vodu. Dodajte začine po želji i svež peršun. Sve kuvajte oko sat vremena.
Foto: Printskrin Jutjub/SOS Kitchen
PETAK - Punjene paprike
Potrebno je:
500 grama mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
100 grama pirinča
2 rendane šargarepe
začini po želji
10 većih paprika
500 ml
Priprema:
Paprike očistite od peteljki i semenki i operite ih. U dubljoj činiji prvo upržite meso i seckan luk, pa dodajte rendanu šargarepu, opran pirinač, so, biber, kurkumu, i svež peršun. Sve izmešajte i napunite smesom paprike. Paprike poređajte u lonac, nalijte sa paradajz sokom i malo vode i kuvajte oko 45 minuta.
"TI SI KRETEN!" Žestoka svađa u studiju Hit tvita, Babić udario na Antonijevića
ŽESTOKA svađa izbila je večeras u studiju televizije "Pink" u emisiji Hit Tvit gde gostuju predsednica Narodne Skupštine Srbije Ana Brnabić, pravnik Milan Antonijević i biznismen Branko Babić.
16. 11. 2025. u 21:55
ZELENSKI ALARMIRAO EVROPU: Rusija će pokrenuti veliku agresiju na kontinent, poznata i godina
UKRAJINSKI predsednik Volodimir Zelenski tvrdi da Rusija planira da pokrene veliku agresiju na evropskom kontinentu 2029. ili 2030. godine, navodeći da na to ukazuje povećana ruska proizvodnja oružja.
13. 11. 2025. u 10:54
ZVUCI SEKSA U BRITANSKOM PARLAMENTU: Posle skandala - uhapšena dva muškarca
DVOJICA muškarca uhapšena su, pa puštena na slobodu uz kauciju, nakon što je mobilni telefon postavljen u Donjem domu britanskog parlamenta kako bi puštao "seksualne zvukove" tokom poslaničkih pitanja britanskom premijeru Kiru Starmeru.
16. 11. 2025. u 20:32
Komentari (0)