SOČNE ŠNICLE U BIBER SOSU: Meso je mekano i bukvalno se razdvaja na dodir samo zbog jednog trika

Tatjana Marković

19. 10. 2023. u 12:00

SVINjSKO meso potopljeno u sos od vinjaka i bibera postaje mekano i rastresito, tako da se razdvaja lagano samo na jedan dodir.

СОЧНЕ ШНИЦЛЕ У БИБЕР СОСУ: Месо је мекано и буквално се раздваја на додир само због једног трика

Foto: Free Images Pixabay

Potrebno je:

300 g svinjskog filea

2 prstohvata šarenog bibera
prstohvat soli
čašica vinjaka
1 paprika
čen belog luka
maslinovo ulje
20 g putera
½ čaše crvenog vina

Priprema:

Napraviti šniclu od svinjskog filea. Potopiti šniclu u miksu bibera i soli sa vinjakom. Papriku iseckati na štapiće. Izgrilovati papriku i beli luk i posoliti. Meso ispržiti na maslinovom ulju i puteru. Dodati crveno vino.

Šniclu u biber sosu servirati sa paprikom.

(Stil)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MOGLO BI UMRETI 4.500 LJUDI Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.

01. 07. 2025. u 11:45

Komentari (0)

VEČERI TEATRA U SRCU GRADA: Završen prvi MozzART pozorišni festival