NEODOLJIVA PILETINA U SOSU OD MEDA I BELOG LUKA: Predlog za današnji ručak je jedno fantastično gurmansko jelo
AKO niste, obavezno morate da probate piletinu u sosu od meda i belog luka.

Foto: Printskrin Jutjub
Proverite zašto se za ovo jelo kaže da se "lepi za prste".
Sastojci:
700 g pilećih grudi Foto: Printskrin Jutjub
2 kašičice ulja
3 kašike meda
3 kašike soja sosa
3 čena belog luka
so, biber
semenke susama, kikiriki, peršun (po želji)
Priprema:
Zagrejte ulje u dubljem tiganju na srednje jakoj vatri. Piletinu isecite na kockice, posolite i pobiberite, ali ne preterujte jer je preliv od soje već slan. Pecite je 4-5 minuta sa svih strana.
Napravite glazuru: umutite med, soja sos, sitno iseckan ili ispasiran beli luk (ko voli može da doda i malo ljute paprike). Sipajte ovu smesu u tiganj i dobro promešajte da obloži komade piletine. Krčkajte dok meso ne bude sasvim izdinstano, 4-5 minuta.
Poslužite s kuvanim pirinčem, krompir-pireom ili kuvanim povrćem i po želji pospite pečenim semenkama susama, izmrvljenim kikirikijem i peršunom.
(Stil)

"STAZE KOSMETA" - ĐAKOVICA: "Ko srcem mrzi taj je u zatvoru, mi smo na slobodi..." (VIDEO)
EKIPA "Novosti" boravila je na Kosovu i Metohiji krajem januara ove godine, gde smo zabeležili ekskluzivan dokumentarni materijal. Serijal "Staze Kosmeta" obuhvata sedam epizoda, koje donose upečatljive ljudske priče iz Đakovice, Štrpca, planinskih sela Brezovice i Šar planine, Velike Hoče, Orahovca, Prizrena i sela u blizini Kosovske Mitrovice.
22. 05. 2025. u 19:00

JOKIĆ ĆE I GRATI ZA SRBIJU NA EVROBASKETU? Bićemo sila na Evropskom prvenstvu, ovo je potvrda!
Polako se klupska košarkaška sezona privodi kraju i fokus se prebacuje na predstojeći Evrobasket gde bi mogao da zaigra i Nikola Jokić!
22. 05. 2025. u 22:47 >> 22:47

"TO PIJU SAMO OČAJNICI": Britanksi glumac sramno izvređao Srbe i rakiju (VIDEO)
GLUMAC i komičar Džimi Kar imao je svoj, ne tako svetli stand-up momenat koji je oblikovalo elementarno neznanje.
23. 05. 2025. u 11:38
Komentari (0)