Meni su supe i corbe uvek bile siromasna hrana.Sipas jednu kutlacu a oni insistiraju da sipas jos. Kad pojedes i tu drugu te slane zacinjene vodice jedva ima mesta za glavno jelo a da ne govorimo o nekoj salati i desertu. Juneca kost, vegeta i dobijes miris i ukus O corbama isto. Otisla sam na zapad i corbe su se kuvale samo zimi. Nije bilo kostiju vec cisto povrce. Kuvano, blindirano sa malo pavlake i dobijes ono sto ti treba da se zagrejes u zimskim danima kad dodjes s posla. Nema razloga da grejes dusu usred leta.
Kada se klasična, tanka palačinka sretne sa kremastim sladoledom i toplim čokoladnim sosom, dobijamo poslasticu koja budi sva čula. Savršena kombinacija toplog i hladnog, mekanog i glatkog, ovaj desert ne samo da izgleda spektakularno, već i donosi dašak luksuza u svakodnevnu trpezu.
Kada poželite da na stolu imate poslasticu koja spaja jednostavnost pripreme i bogatstvo ukusa, paund kolač je pravi izbor. Ovaj klasični desert, poreklom iz engleske kuhinje, dobio je ime po tome što se u originalu pravio od jednakih delova brašna, putera, jaja i šećera.
Ako volite topla, mirisna peciva sa puno ukusa, ovi slani kukuruzni mafini su pravi izbor. Za njihovu pripremu neće vam biti potrebne egzotične namirnice – sve možete pronaći u lokalnoj prodavnici ili na pijaci. Posebnu čar daje glazura od meda i limete koja ovim mafinima daje suptilan slatkast završetak.
zora
24.12.2023. 15:31
Meni su supe i corbe uvek bile siromasna hrana.Sipas jednu kutlacu a oni insistiraju da sipas jos. Kad pojedes i tu drugu te slane zacinjene vodice jedva ima mesta za glavno jelo a da ne govorimo o nekoj salati i desertu. Juneca kost, vegeta i dobijes miris i ukus O corbama isto. Otisla sam na zapad i corbe su se kuvale samo zimi. Nije bilo kostiju vec cisto povrce. Kuvano, blindirano sa malo pavlake i dobijes ono sto ti treba da se zagrejes u zimskim danima kad dodjes s posla. Nema razloga da grejes dusu usred leta.
Sta reci
24.12.2023. 16:07
Pomjesajte sve zajedno i stavite prstohvat praska za pecivo.