SAMO DA PROBATE OVAJ UKUS: Amareto ćuretina za pravo zadovoljstvo

Novosti online

05. 01. 2024. u 17:00

UŽIVAJTE u svakom zalogaju ovog ukusnog specijaliteta.

САМО ДА ПРОБАТЕ ОВАЈ УКУС: Амарето ћуретина за право задовољство

Foto Printskrin Youtube/Kuhinjica

Potrebno:

* ćureće belo meso, 500 g
* maslinovo ulje, 3 kašike
* biljna pavlaka, 200 ml
* testenina, 400 g
* čeri paradajz, 200 g
* šampinjoni, 100 g
* bujon, 200 ml
* so, po ukusu
* biber, po ukusu
* amareto, 40 ml


Priprema:

- Na deo zagrejanog ulja stavite začinjenu ćuretinu i zapecite je sa obe strane. Zatim nalijte bujonom i kuvajte dok tečnost ne ispari.

- Pred kraj kuvanja u posudu s mesom ulijte biljnu pavlaku, a kad proključa, sipajte amareto.

- Na drugi deo ulja stavite nasečen čeri paradajz i šampinjone, malo propržite, začinite i dodajte kuvanu i oceđenu testeninu.

- Servirajte testeninu s povrćem i amareto ćuretinu i poslužite.

(Super recepti/Žena)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MOGLO BI UMRETI 4.500 LJUDI Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.

01. 07. 2025. u 11:45

Komentari (0)

VEČERI TEATRA U SRCU GRADA: Završen prvi MozzART pozorišni festival